Najnovije vesti

NEOBIČAN PRIZOR U NIŠKOJ AMBULANTI: Roditelji sa bolesnom decom čekaju pregled za slavskim stolom?!
Foto: Južne Vesti/M. J.

Uz slavski kolač, sveću, vino i žito...

NEOBIČAN PRIZOR U NIŠKOJ AMBULANTI: Roditelji sa bolesnom decom čekaju pregled za slavskim stolom?!

Srbija

Uz slavski kolač, sveću, vino i žito roditelji su sa decom na pedijatriji ambulante Rasadnik čekali pregled, jer su lekari slavili verski praznik, a sto je bio postavljen pre kraja radnog vremena.

Iako su građani negodovali zbog ovoga, lekar Radmila Popović, koja je bila domaćin slave, kaže da zaposleni u ambulanti "nemaju drugu prostoriju za ovu priliku", pišu Južne vesti.

Sabor Presvete Bogorodice, koji se slavi 8. januara, lekari su rešili da obeleže dan kasnije, u ponedeljak, kako bi kolektivno mogli da proslave i učestvuju u obredu koji je u čekaonici ambulante obavio sveštenik.

Prema rečima jednog od roditelja koji je toga dana bio u ambulanti, pedijatar je čak i "ubrzao" preglede kako ne bi zakasnio na slavu.

- U vreme gripa i virusa na dečjem odeljenju ambulante Rasadnik ljudi postavili stolove u čekaonici da slave slavu. I ne bi bio problem da nisu skratili svoje radno vreme do 13 sati umesto do 14.30. Naravno, vraćali su ljude sa bolesnom decom. Bruka. Nigde u ambulanti nije bilo broja telefona zaštitnika pacijenata inače bih i njega zvao – kazao je M. J.

Međutim, lekar Radmila Popović tvrdi da je pedijatar završio svoju smenu, kao i da su sva deca toga dana bila pregledana. Ipak, ona potvrđuje da je slavski sto bio postavljen oko 13 sati, kada je još bilo pacijenata u čekaonici.Možda nije neki uobičajen prizor i najlepši način da proslavimo, ali je jedini mogući, jer nemamo drugu pogodnu prostoriju. Ja verujem da se roditeljima možda nije dopalo što su to videli, ali svi su bili zbrinuti, deca sagledana, pedijatar nije prestajao sa radom. Nije prekidan rad ni na Opštoj, ni nigde – kaže Popović.

Ona dodaje da su lekari iz prve smene došli na slavu posle završenog radnog vremena, dok su oni koji rade popodne, na proslavu došli pre početka smene.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan je na društvenim mrežama čestitao slavu lekarima koji rade u ambulanti Rasadnik. On je, međutim, rekao da lekari nisu slavili u čekaonici nego u sali.

- To je sat vremena trajalo, niko nije čekao red, slava je bila, druga smena je radila. Nije u čekaonici, vi loše vidite – kazao je Jerkan.

Lekari počeli da slave posle smrti nekoliko kolegaDomaćica slave Radmila Popović, koja je i odbornica pokreta "Dosta je bilo" u gradskoj Skupštini, objašnjava da se Sabor Presvete Bogorodice u ambulanti Rasadnik obeležava već desetak godina, a verski praznik lekari su počeli da slave nakon što je nekoliko njihovih kolega preminulo u kratkom vremenskom periodu.

Smatram da treba imati sekularno zdravstvo, ali se pre desetak godina desilo da je nekoliko radnika ambulante u par godina naprasno umrlo i onda su se svi zabrinuli i pala je odluka da se osvešta ambulanta i uvede slava – kaže ona.Ona dodaje da slava “održava mir” među kolegama i da je svake godine obeležavaju skromno tako što svako ponese hranu od kuće.

(Južne vesti/V.M/Foto: M. J.)

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...