MUKE NIŠLIJA: Lopovi kradu šta stignu, najmilija im rakija!
Foto: Milica Milovanović

Lopovi se ostrvili na brojne meštane Komrena

MUKE NIŠLIJA: Lopovi kradu šta stignu, najmilija im rakija!

Srbija -

Stanovnici niškog naselja na udaru nepoznatih počinilaca koji ih neprekidno potkradaju već mesec dana

Bolje da ih policija nađe nego mi da ih uhvatimo. Jer ako ih mi nađemo, biće svašta - uzdišući govori Vukadin Dinić iz niškog naselja Komren, jedan od petnaestak meštana čija su domaćinstva poharana u pohodu nepoznatih lopova koji traje skoro mesec dana.

Počistili rakiju... Vukadin očajan posle posete lopova
Počistili rakiju... Vukadin očajan posle posete lopova

Kradljivci su se baš ostrvili na Dinića i njegove komšije - iz njihovih podruma i ostava pokrali su sve što im je došlo pod ruku, uključujući i više od trista kila prepečenice. Nisu pomogli ni ključevi ni katanci, koje su lopovi obili ko od šale, ali ni robustan pas čuvar jedne od žrtava pljačke, jer su ga kradljivci uspavali pre nego što su preskočili ogradu.Ne birajuVukadin kaže da su lopovi bili toliko drski da su mu čak i limun obrali pre nego što su utekli.- Aparat za varenje, brusilica, bušilica, 50 okastih ključeva... - tužno nabraja Vukadin šta mu je sve nestalo iz podruma. Ali priznaje da mu je najžalije prepečenice stare sedam godina.- Imao sam 61 litar rakije u flašama, oni su to presipali u kante i odneli. Vidim da su je probali pre nego što su je ukrali. Rakiju i alat su natovarili na ručna kolica a usput su otkinuli i limunove - vajka se Vukadin.Kradljivci su „posetili“ i kuće braće Novice i Grozdana Marinkovića. Novčani bilans ove pljačke je oko 1.500 evra, jer je i njima ukraden vredan alat, ali ne samo to.Ni igla nije falila- Poneli su 35 pari čizama koje su mi ostale nakon zatvaranja radnje. Međutim, izgleda da su pretovarili kolica, pa sam iza kuće pronašao pet kutija sa 25 pari, a ostalo su sve odneli - vajka se Grozdan.I njihov komšija Ljubiša Todorović takođe je ostao bez vredne imovine.- Odneli mi alat, vredan sigurno hiljadu evra, istočili i 20 litara rakije. Za mojih 54 godine nije nam igla falila, šta je ovo, čudom se čudim - žali se i Ljubiša.

Neverica... Grozdanu ukrali čizme
Neverica... Grozdanu ukrali čizme

Samo nekoliko stotina metara od Todorovićeve kuće, lopovi su iz podruma Ljubiše Marinkovića odneli sto litara rakije i alat vredan 3.000 evra.- Čuvao sam taj alat kao blago, kad bih završio posao, prebrisao bih ga i vratio u kutiju. Evo, samo crevo ostalo, kompresor odneli, i električnu testeru i bušilicu, i osam flaša rakije i vina, plus sto litara iz bureta - vajka se Ljubiša.Niška policija je saopštila da se intenzivno radi na otkrivanju izvršilaca i pronalaženju ukradenih stvari.

OdbranaKLOPKE ZA KRADLJIVCEU nameri da preduprede krađu, Komrenčani su pripremili razne klopke za lopove. Jedan je ispred podruma naređao staklene flaše da čuje lopove kad ih obore, drugi suve grane da zakrckaju kad se na njih stane, u jednoj kući kapija je od pre neki dan povezana sa zvonom, a meštani priznaju da ređaju daske sa ekserima okrenutim naviše da zajauče onaj koji na njih zgazi.

Milica Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track