MUĆKE U GORNJEM MILANOVCU: Predsednik opštine ostavio bez sigurnog posla državnu firmu
Foto: Fonet

Čudni kriterijumi

MUĆKE U GORNJEM MILANOVCU: Predsednik opštine ostavio bez sigurnog posla državnu firmu

Srbija -

Centar za socijalni rad godinama obavljao uslugu pomoći starima u kući, ali se onda pojavila firma povezana s predsednikom opštine

Opština Gornji Milanovac nije dodelila posao nege starih lica, vredan 6,4 miliona dinara, opštinskom Centru za socijalni rad, koji je to radio prethodnih godina, nego firmi koja je povezana s prijateljem predsednika opštine Dejana Kovačevića, kaže za Kurir Kristina Milošević, opštinska odbornica.Ona ističe da nije jasno zašto je opština ove godine odlučila da raspiše tender za pomoć u kući starim licima, kad je to dosad radio Centar za socijalni rad. Milošević navodi da je izgovor opštinskih čelnika bio da Centar nema licencu.

- Zašto je onda nije pribavio? Ili zašto raspisivanje tendera nije dato Centru, koji je mnogo stručniji da izabere ko će to raditi. Nadležni neće da odgovore, kao što ćute i o poslovima vrednim 7,5 miliona dinara koje je opština dodelila firmi „Niveus tim“. Tu firmu je Milan Tadić, drug predsednika opštine, osnovao preko poznanice samo mesec dana pošto je Dejan Kovačević postao prvi čovek Gornjeg Milanovca - navodi Milošević.

Optužuje... Kristina Milošević
Optužuje... Kristina Milošević

Kurir je već pisao o poslovima koje je dobila firma „Niveus tim“. Prvo, dva meseca po osnivanju, posao čišćenja korita reke Despotovice i potoka, vredan 1,1 milion dinara, a onda, posle promene imena iz Agencija za održavanje objekata, posredovanje u prodaji i grafički dizajn u Agencija za održavanje objekata i pomoć u kući „Niveus tim“, i posao pomoći u kući starim licima. Ovu uslugu je opština platila 2,9 miliona, a republika 3,5 miliona dinara.

ČekamoI DALJE ĆUTIDejan Kovačević, predsednik opštine, već dva dana ne odgovara na pitanja Kurira. Naš list ga je pitao kako je poslove dobijala firma povezana s njegovim prijateljem Milanom Tadićem, kao i zašto opština nije angažovala Centar za socijalni rad.

V. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja