(VIDEO) ZA NEVERICU: Patkice iz ZRENJANINA svake večeri u ISTO VREME dolaze kod MEŠTANA po VEČERU
Foto: Jutjub Printskrin

Žive na gradskom jezeru

(VIDEO) ZA NEVERICU: Patkice iz ZRENJANINA svake večeri u ISTO VREME dolaze kod MEŠTANA po VEČERU

Srbija -

Jato od osam pataka sa jezera u Zrenjaninu svake večeri oko 19 sati na istom mestu očekuje nekog iz porodice Nikolić ko će im doneti večeru.

Iz tog razloga poslednje četiri godine ovo jato praktično se odomaćilo na ovoj lokaciji.

"Na ovom jezeru sada žive ukupno 32 patke ali samo ovih 8 dolazi baš ovde svako veče. Ostale su na drugom kraju", kaže Saša koji hraneći patke oplemenjuje svoje slobodno vreme.

"Za ovo je inače zadužena moja majka koja ima 90 godina, gospođa Amalija ali evo večeras ja ispunjavam tu dužnost", dodao je on.

Foto: Jutjub printskrin
Foto: Jutjub printskrin

"Kako to da su vam ovi pernati ljubimci i večeras došli u skoro isto vreme iako smo mi, ljudska vrsta, pomerili časovnike, za šta oni sigurno ne haju?", pitali su se novinari.

"To je već teže reći ali imaju nepogrešivu naviku da dolaze jer znaju da ih čeka obrok. Uostalom one ovde žive već četiri godine pa možda su i to „naučile“, šali se Saša i nastavlja:

"Zima je bila duga i oštra, kako su je ove ptice pregurale? Imale su tu na sredini jezera jednu vodenu oazu koju su stalno održavale. Tu su se i one i guske i labudovi sklanjali od pasa lutalica što i inače rade svake zime. Uginule su dve patke, a obzirom na prošlu oštru zimu mogu reći da to nije strašno".

"Nismo im dali imena ali svakako su lep ukras našeg jezera i prolaznici ih obožavaju. Ima samo jedna među svim ovim patkama koja je toliko pitoma da jede iz ruke, možda ćemo njoj dati neko ime ", zaključio je Saša na kraju.

(ilovezrenjanin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track