ŽUTI ALARM U VEĆEM DELU SRBIJE: RHMZ upozorava na vodostaji u porastu!
Foto: Dragana Udovičić

Opasnost

ŽUTI ALARM U VEĆEM DELU SRBIJE: RHMZ upozorava na vodostaji u porastu!

Srbija -

Žuti meteo alarm proglašen je u Bačkoj, Sremu, Zapadnoj, Istočnoj, Jugoistočnoj i Jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji. To, kako se navodi, znači da vreme može biti "potencijalno opasno"

BEOGRAD - U većem delu Srbije na snazi je žuti meteo alarm, a Republički hidrometeorološki zavod upozorava na porast vodostaja pojedinih reka, kao i na jutarnji mraz. Vodostaj na Limu, Jadru, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Mlavi, Peku, Timoku i Neri će biti u manjem i umerenom porastu naredna 24 časa bez dostizanja upozoravajućih nivoa, navedeno je u hidrološkom upozorenju RHMZ.

Žuti meteo alarm proglašen je u Bačkoj, Sremu, Zapadnoj, Istočnoj, Jugoistočnoj i Jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji. To, kako se navodi, znači da vreme može biti "potencijalno opasno".

Prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali je "potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku", navodi RHMZ i dodaje da treba nastaviti sa informisanjem o ocekivanim meteorološkim uslovima te da ne treba preduzimati nepotrebne rizike.Zeleni meteo alarm na snazi je u Banatu, Beogradu, Šumadiji i Pomoravlju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OPREZ! NAGLO ZAHLAĐENJE: Evo šta vam se dešava zbog promene vremena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track