VANREDNA SITUACIJA U VRNJAČKOJ BANJI: Bujice uništile mostove, voda nosila stoku i traktore!
Foto: tanjug

opština na nogama

VANREDNA SITUACIJA U VRNJAČKOJ BANJI: Bujice uništile mostove, voda nosila stoku i traktore!

Srbija -

VRNJAČKA BANJA - Na delu teritorije opštine Vrnjačka banja danas je proglašena vanredna situacija zbog bujičnih poplava koje su, u noći između subote i nedelje, zadesile neka tamošnja naselja.

Kako se navodi u saopštenju opštinske informativne službe, predsednik opštine Boban Đurović je, na predlog Štaba za vanrednu situaciju, na hitnom zasedanju, proglasio vanrednu situaciju u slivovima Gračačke, Otročke i Rsovačke reke.

Konstatovano je da je usled bujičnih poplava koje su, u noći između subote i nedelje, zadesile naseljena mesta Gračac, Otroci i Rsavci pričinjena velika materijalna šteta na infrastrukturnim objektima.

Bujične poplave su potpuno uništile nekoliko velikih mostova, na koji način je prekinuta putna komunikacija sa više domaćinstava u ugroženom području. Voda je nosila stoku, automobile, traktore i poljoprivredne mašine, i prodrla u više domaćinstava.

Svi resursi uključeni su kako bi se najhitnije normalizovao život građana, ističe se u saopštenju i dodaje da se komisije za procenu štete već nalaze na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track