Mionička opozicija napustila sednicu SO

Mionička opozicija napustila sednicu SO

Srbija -
Opozicioni odbornici iz Nove Srbije i Srpske radikalne stranke napustili su današnju sednicu Skupštine Opštine Mionica smatrajući da je ona nelegitimno konstituisana 31. maja

MIONICA - Opozicioni odbornici iz Nove Srbije (NS) i Srpske radikalne stranke (SRS) napustili su današnju sednicu Skupštine Opštine Mionica smatrajući da je ona nelegitimno konstituisana 31. maja.

Prema rečima Biljane Blagojević (SRS), najsporniji je odbornički mandat Perside Kurtić koja je isključena iz Srpske napredne stranke (SNS) zbog podrške vladajućoj koaliciji DS-SPS. Ona je zaposlena u Opštinskoj upravi, a postavljena je i za pomoćnika predsednika Opštine.

Sekretar SO Mionica, Branko Lalović, objasnio je da radno mesto Perside Kurtić u opštinskoj upravi "miruje", dok je od nadležnih institucija zatraženo tumačenje njenog statusa, pa će se prema "tom tumačenju dalje postupati".

Nezadovoljni takvim odgovorom sekretara Skupštine opštine, opozicioni odbornici su napusili skupštinsku salu.

Odbornici vladajuće većine su potom usvojili završni račun budžeta za 2011, kao i budžet za 2012. godinu u iznosu od 400 miliona dinara.

Odlukom prethodne vlasti, sa NS na čelu, u SO Mionica je na snazi bila odluka o privremenom budžetskom finansiranju.

Obraćajući se danas odbornicima, novi predsednik Opštine Milan Gavrilović (DS) izneo je niz optužbi zbog korišćenja budžetskih sredstava u 2012. navodeći da su "probijene" gotovo sve stavke - od putne privrede i socijalnih davanja do davanja za Kulturni centar i FK Ribnica u Zonskoj ligi "Drina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track