ŽARKO STEVANOVIĆ (23) NAJBOLJI U SLAGALICI: Pobednik mora biti i dobar čovek
Foto: Kurir

ŠAMPION

ŽARKO STEVANOVIĆ (23) NAJBOLJI U SLAGALICI: Pobednik mora biti i dobar čovek

Srbija -

Za učestvovanje se pripremam ceo život, gledam kvizove, čitam raznu literaturu... Dešava se da me pozdravljaju na ulici, u autobusu, kaže student FON

Student Fakulteta organizacionih nauka (FON) Žarko Stevanović (23) šampion je čuvenog TV kviza „Slagalica“!

Minulog vikenda je odneo pobedu u „Superslagalici“, u kojoj su se takmičili pobednici poslednjih 40 ciklusa ovog popularnog kviza, pa zato trenutno, sasvim zasluženo, nosi i neformalnu titulu najpametnijeg mladića u Srbiji.

foto: Printscreen

Takmičim se da pobedim

Kako kaže za Kurir, i on i njegovi navijači su više nego zadovoljni ovom pobedom.

- U svako takmičenje ulazim sa ciljem da napravim što bolji rezultat i, po mogućstvu, da pobedim. Ova pobeda mi znači jer je i potvrda mog znanja i potvrda želje za takmičenjem - kaže Stevanović i dodaje da ga u poslednje vreme, zbog učešća u popularnom TV kvizu, prepoznaju i na ulici:

- Dešava se da me pozdravljaju na ulici, u autobusu... Govore mi: „Svaka čast, navijamo za tebe.“

Dosad je učestvovao u brojnim kvizovima, poput „Velikog izazova“, „Puta oko sveta“, „Potere“... Sada će napraviti malu pauzu, i to iz opravdanih razloga - nema kviza u kojem nije bio.

- Neću se prijavljivati u TV kvizove dok ne nastane nešto novo, jer sam dosad bio u svakom koji se organizuje na televizijama. Inače, sad imam više ambicije za kvizing šampionate, odnosno ono što se ne daje na TV i što široj javnosti nije baš poznato. Tu postoje svetska i domaća prvenstva - objašnjava on.

Stevanović otkriva da se za televizijske kvizove priprema ceo život.

- Gledam kvizove, čitam raznu literaturu... Uz to, mnogo mi pomaže i to što radim kao sastavljač i kviz-master u jednom kvizu, pa zbog toga puno istražujem, postavljam pitanja i tako dosta stvari naučim - navodi sagovornik Kurira i otkriva da mu je životna ambicija i posao iz snova da jednog dana bude autor i urednik TV kvizova.

Upoznao sam divne ljude

Inače, osim po pobedi, učešće u „Slagalici“ će, kako kaže, pamtiti i po ljudima koje je upoznao tokom takmičenja.

- Upoznao sam divne ljude. Većinu pobednika ciklusa sam znao i odranije, a neke sam sada upoznao. A da bi neko bio pobednik u ciklusu, mora, po nepisanom pravilu, da bude i dobar čovek - kaže Žarko.

Savet takmičarima

PROBAJTE, EVO DOKLE SAM JA DOGURAO

Žarko Stevanović svima koji se dvoume da li da se prijave za učešće u „Slagalici“ poručuje da se ne plaše, te da obavezno okušaju sreću.

- Savetovao bih svima da se prijave, da probaju... Nije to ništa strašno. I ja sam došao u kviz tako što sam samo probao, i evo dokle sam dogurao - kaže on.

Kurir / Boban Karović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja