EKSPLOZIJA I CRNI DIM UPLAŠILI VRANJANCE: Izbio požar u Domu zdravlja pod nejasnim okolnostima, jedno vozilo potpuno uništeno
Foto: Jugmedia

umalo velika tragedija

EKSPLOZIJA I CRNI DIM UPLAŠILI VRANJANCE: Izbio požar u Domu zdravlja pod nejasnim okolnostima, jedno vozilo potpuno uništeno

Srbija -

Jedno vozilo potpuno je uništeno u požaru koji je danas oko podneva pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima zahvatio unutrašnjost garaže Doma Zdravlja u Vranju.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasne brigade, sprečena je šteta većih razmera u kojoj, na svu sreći nije bilo ljudskih žrtava

foto: Jugmedia

Eksplozija i gust crni dim, koji se prolomio danas ispred garaže Doma Zdravlja u Vranju uplašilo je osoblje i pacijente Zdravstvenog centra, koji su nemo posmatrali dva vatrogasna kamiona i pripadnika vatrogasno-spasilačke službe kako se bore sa vatrenom stihijom po vrelom danu.

“Vrlo ozbiljna i vrlo teška intervencija zato što se radilo u zatvorenom prostoru gde je bio veliki broj automobila. Prvo vatrogasno vozilo brojalo je 4 vatrogasaca i 3.000 litara vode. U međuvremenu je zbog potreba poslata dodatna cisterna sa još 7.000 litara vode i još jednim vatrogascem.

Upotrebljeno je i sredstvo perilo, jer je iz zapaljenog vozila curilo gorivo koje je pretilo da se razlije ispod desetak vozila koje su se u tom trenutku nalazila u garaži”, navodi Vedran Tašković, načelnik odeljenja za vandredne situacije u Vranju i dodaje da je požar potpuno ugašen za sat vremena.

Epilog svega je potpuno uništeno vozilo marke “Punto” koje je kao donacija dato na korišćenje Zdravstvenom centru od strane firme “Interlab” sredinom decembra prethodne godine. Razlog požara još uvek nije poznat.

foto: Jugmedia

“Vozač koji je dužio vozilo 15 minuta pre incidenta je sipao gorivo na pumpi i vratio vozilo. Nakon toga čula se eksplozija, a trojica-četvorica radnika zajedno sa šefom voznog parka pokušali su da protiv požarnim aparatima ugase vatru i nisu uspeli. Tada je na lice mesta i stigla vatrogasna-spasilačka ekipa vranjskog bataljona” , kaže Dragan Veličković, direktor ZC Vranje.

Vozni park ove zdravstvene ustanove broji i novih sedam putničkih vozila među kojima se nalazi i „Audi“, „Chevrolet“, „Citroen“, dve „Lade nive“ i još jedan „Punto“, a koji su se u tom trenutku nalazila u garaži. Kako se moglo videti na parkingu požar je zahvatio kombi Hitne pomoći.

“ Na drugim vozilima osim gara nema oštećenja, procena je u toku, doći će veštaci osiguravajućih kuća kod kojih su vozila osigurana. Ovo je jedan nemili događaj koji će ostaviti posledice na funkcionisanje Hitne službe, jer je vozilo bilo permanentno uključeno u rad Hitne medicinske pomoći”, navodi Veličković.

foto: T.S.

Budući da se garaža nalazi ispod dečijeg odeljenja, prava je sreća što se požar nije proširio što bi imalo dalekosežnij posledice od trenutne materijalne štete.

Prema rečima direktora ZC,zbog požara su stradale plastične instalacije koje su sa hidrantima bile smeštene u garaži. On tvrdi da ZC nakon požara funkciniše normalano, budući da su bolnica i hospitalni deo odvojeni, tako da tamo za razliku od Doma zdravlja ima i struje i vode.

Kako najavljuju nadležni , osposobljavanje izgorelih instalacija, biće izvršeno do kraja dana zbog kojih danas nije bilo moguće zakazivati preglede i podizati recepte.

(Kurir.rs/Jugmedia, M.Zdravković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kurir opsedaju 37 inspekcijskih timova, Poreska uprava ko Vučićeva vojska!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track