PRAŠTI NA GUČEVU: Planinom odjekuje žestoki rokenrol!
Foto: Tihomir Ilić

NIJE OBIČNA SRPSKA GORA

PRAŠTI NA GUČEVU: Planinom odjekuje žestoki rokenrol!

Srbija -

Gučevo nije najviša planina u Srbiji, ali sigurno jeste najrokerskija, i to već duže od decenije zahvaljujući polaznicima letnjeg kampa „Škola rok gitare“.

Mladi i talentovani gitaristi vredno vežbaju željni da nauče što više o tehnikama sviranja. I ne samo to.

- Ovoga puta imamo 23 polaznika, dečake i devojčice uzrasta od šest do 20 godina iz lozničkog kraja, i jednog mladog gitaristu iz Subotice. Oni ovde osim tehnika sviranja uče kako je to svirati sa bendom, snimanje u tonskom studiju, upotrebu elektronske opreme, ali se istovremeno lepo druže i uživaju u lepotama Gučeva.

Sve je prilagođeno svima, bez obzira na stepen sviračkog znanja, a dolaze nam kao predavači muzičari koji su nekada bili polaznici kampa, a onda su nastavili muzičko usavršavanje u Srbiji ili inostranstvu - kaže poznati loznički gitarista Jovan Ivanović, koji godinama vodi školu rok gitare pri lozničkom Centru za kulturu ‚‘Vuk Karadžić‘‘.

foto: Tihomir Ilić

Na Gučevu se danas zajedničkim koncertom završava sedmodnevni kamp, kroz koji je za 13 godina prošlo više od 350 dece, a zahvaljujući tome nastalo je više lozničkih bendova i oživela zamrla lokalna rok scena.

Kamp podržava i gradska uprava preko Kancelarije za mlade.

Kurir / T. I.

Foto: Tihomir Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track