Vukovi zaklali dva stada ovaca u kuršumlijskim selima
Foto: KURIR

Vukovi zaklali dva stada ovaca u kuršumlijskim selima

Srbija -
Suprug i ja smo živeli samo od prodaje ovaca i praktično smo ostali bez izvora prihoda, rekla je Milanka Aleksić (56) iz sela Vrelo, kojoj su vukovi prošlog vikenda zaklali deset ovaca

KURŠUMLIJA - Čopori vukova zaklali su dva stada ovaca u kuršumlijskim selima Vrelo i Šatra, u blizini administrativnog prelaza između Srbije i Kosova, rekli su stanovnici tog kraja.

Milanka Aleksić (56) iz sela Vrelo rekla je da su vukovi prošlog vikenda ušli kroz prozor štale i zaklali deset ovaca, a nekoliko povredili.

"Suprug i ja smo živeli samo od prodaje ovaca i to nam je jedva pokrivalo osnovne troškove. Nismo imali novac da osiguramo ovce i sada ne znamo kome da se obratimo za pomoć. Praktično smo ostali bez izvora prihoda", rekla je oštećena meštanka sela Vrelo.

Istovremeno, u susednom selu Šatra čopor vukova je upao u tor domaćinstva Lazića i zaklao 15 ovaca i nekoliko povredio, a ta porodica je takođe živela od prodaje ovaca.

"Preskočili su ogradu i poklali ovce, nismo ih uopšte čuli. Ne znam šta sada da radimo, ostali smo bez ovaca od kojih smo obezbeđivali osnovna sredstva za život", kazao je Dragi Lazić (70).

Zamenik predsednika Opštine Kuršumlija Dejan Milošević rekao je da su oštećene porodice siromošne i da će opština sagledati njihov slučaj.

"Ta sela su veoma udaljena od grada, a porodice siromašne. Njima je bio problem i da doteraju ovce na pijacu u Kuršumliju. Nemaju nikakvo vozilo, dolazili su pešice više od 30 kilometara da bi obezbedili namirnice i prodali ovce. Mi ćemo videti koliko je opština u mogućnosti da im pomogne da obnove stada", rekao je Milošević i kazao da su vukovi u proteklih godinu dana pričinili ogromnu štetu stočarima u planinskim selima kuršumlijske opštine.

Opština Kuršumlija je prošle godine izdvojila oko pola miliona dinara i pomogla oštećenim stočarima da obnove stada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track