254.500 dinara za ujede pasa lutalica

Gornji Milanovac

254.500 dinara za ujede pasa lutalica

Srbija -
Najveći iznos, 60.000 dinara, biće isplaćen maloletnoj učenici iz Gornjeg Milanovca koju su psi ujeli nanevši joj povrede i koja se još nije oporavila od šoka

GORNJI MILANOVAC - Iz opštinskog budžeta u Gornjem Milanovcu u naredna dva dana biće isplaćeno 254.500 dinara građanima koje su ujeli psi lutalice, odlučeno je na današnjoj sednici Opštinskog veća.

Kako je rekla načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović to je vansudsko poravnanje s građanima koji su prihvatili odštetu u protekla tri meseca, dok je ranije već isplaćeno 200.000 dinara.

Najveći iznos - 60.000 dinara, biće isplaćen maloletnoj učenici iz Gornjeg Milanovca koju su psi ujeli nanevši joj povrede i koja se još nije oporavila od šoka.

Za 16 meštana iz osam sela rudničko-takovskog kraja biće plaćena nadoknada za zaklane ovce i jagnjad, a najviše takvih slučajeva bilo je u selima Takovo i Velereč.

Opštinskim inspekcijama skoro svakodnevno stižu prijave o štetama koje načine psi lutalice, ali nema akcije gradskih vlasti da se oni uklone sa ulica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track