Na formiranje vlasti neće uticati većina u Beogradu
Foto: Beta

Igor Pavličić

Na formiranje vlasti neće uticati većina u Beogradu

Srbija -
Skupština grada Novog Sada verifikovala je mandate novoizabranih 78 odbornika, nakon čega je proglašena dvosatna pauza tokom koje će stranke nastaviti pregovore o formiranju skupštinske većine

NOVI SAD - Skupština grada Novog Sada verifikovala je mandate novoizabranih 78 odbornika, nakon čega je proglašena dvosatna pauza tokom koje će stranke nastaviti pregovore o formiranju skupštinske većine.

Aktuelni gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je novinarima u pauzi zasedanja da se pregovori o formiranju gradske vlasti nastavljuju, ne želeći da prejudicira s kojim strankama pregovara Demokratska stranka (DS), čiji je član.

"Mogu samo da vam kažem da se pregovori nastavljaju i da predsednici gradskih odbora stranaka imaju mandat da o tome pregovaraju", rekao je Pavličić i dodao da na formiranje vlasti u Novom Sadu neće uticati nova skupštinska većina u Beogradu.

Prema njegovim očekivanjima, Novi Sad će tokom dana najverovatnije dobiti predsednika gradskog parlamenta i nosioce ostalih važnih funkcija.

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov rekla je da ta stranka ima informacije da je DS uključio u pregovore Demokratsku stranku Srbije (DSS), Srpsku radikalnu stranku (SRS) i pokret Dveri, što je za LSV neprihvatljivo.

Ona se zapitala zbog čega su Dveri, DSS i SRS odjednom prihvatljiviji za DS od LSV i izrazila nadu da je u pitanju volja pojedinaca, a ne konačan stav demokrata.

Na izborima u Novom Sadu najviše glasova osvojila je koalicija okupljena oko DS-a, 18 odbornika, a slede LSV i Srpska napredna stranka sa po 15 odbornika. SPS ima sedam osbornika, Romska demokratska stranka šest, DSS, SRS i Dveri po pet, a Savez vojvođanskih Mađara i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora po jednog odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track