(FOTO) GORELA PRVA KRAGUJEVAČKA: Plamen noćas gutao jednu od najstarijih gimnazija u Srbiji
Foto: Twitter Printscreen/Nenad Božić

Tužan prizor, prah i pepeo

(FOTO) GORELA PRVA KRAGUJEVAČKA: Plamen noćas gutao jednu od najstarijih gimnazija u Srbiji

Srbija -

KRAGUJEVAC - Gimnaziju u Kragujevcu, izgrađenu 1833. godine, inače najstariju u Srbiji, noćas je zahvatila vatrena stihija, koja je progutala deo zgrade ostavljajući za sobom prah i pepeo.

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta i počeli da gase. Požar je izbio rano jutros, oko 3 časa, a materijalna šteta je velika.

Odmah po gašenju usledio je uviđaj, a uzrok požara zasad je nepoznat. I pored toga, uprava škole poručuje da će nastava početi kao što je i planirano - 9. januara.

U gašenju požara je učestvovalo 11 vatrogasaca spasilaca i četiri vatrogasna vozila. "Prijava za požar stigla je vatrogasno spasilačkoj brigadi u 3.22, a vatrogasci su počeli gašenje nekoliko minuta kasnije. Zahvaljujući munjevitom reagovanju vatrogasaca, požar je lokalizovan i sprečena je veća šteta", rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović.

Požar je zahvatio unutrašnjost zgrade, prizemlje i prvi sprat na levom krilu gde se nalaze učionice i nastavnička kancelarija. Kočović je naveo da zbog predostrožnosti u Prvoj gimnaziji i sada dežuraju jedno vatrogasno vozilo i tri vatrogasca.

Prema rečima Kočovića, formiran je tim u čijem su sastavu pripadnici policijske uprave i uprave za vanredne situacije čiji je zadatak da se utvrdi uzrok i materijalna šteta. Prva kragujevačka gimnazija je škola od nacionalnog značaja, osnovana je 1833. godine i pod zaštitom je kao spomenik kulture prvog stepena.

(Kurir.rs/Foto: Twitter printscren)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track