JOVANKA JE JEDINA ŽENA KOJA PRAVI ĆUMUR, A SAD NEMA GDE DA ŽIVI: Dodelili joj trošnu kućicu, a onda joj požar progutao sve što je imala!
Foto: Printscreen RTS

OSTALA BEZ IČEGA

JOVANKA JE JEDINA ŽENA KOJA PRAVI ĆUMUR, A SAD NEMA GDE DA ŽIVI: Dodelili joj trošnu kućicu, a onda joj požar progutao sve što je imala!

Srbija -

Rad na ćumuranama težak je i za najsnažnije gorštake sa Čemerna, a posebno za Jovanku Žojić, jedinu ženu među njima, koja se tim poslom bavi više od dve decenije. Posle smrti supruga, bila je prinuđena da se odseli iz porodične kuće. Već godinama vodi borbu da dobije mali kontejner u koji bi se smestila.

Život u Tolišnici i drugim selima na Čemernu i njegovim obroncima nikome nije lak, posebno Jovanki Žojić koja decenijama živi na ovoj planini radeći najteže poslove.

"Ovde sam živela 34 godine sa mužem, a tu mi je živeo dever sa porodicom", priča Jovanka Žojić, ćumurdžika sa Čemerna.

Kad je pre četiri godine ostala bez supruga i kakve takve zaštite, kako kaže, zbog nerešenih imovinskih odnosa Jovanka je morala da se iseli iz jedne male sobe trošne porodične udžerice.

Privremeni smeštaj našla je u bratovljevoj kući koja je u oktobru prošle godine izgorela u požaru.

"Izgorela je brvna, krov, nameštaj, sve, moja posteljina, moje sve, što sam imala zimnice", priča Jovanka.

Od komšija Jovanka je dobila dobila jednu sobu za smeštaj dok ne dobije obećani kontejner. Pored svih muka svakog dana radi na tuđim ćumuranama.

"Živim od muževe penzije od 7.500, od toga živim.To ide pola za lekove", dodaje Jovanka koja se za pomoć obraćala mnogima - predsedniku mesne zajednice, kriznom štabu, opštini.

Nadležni u skupštini grada nisu želeli da pred kamerama govore o ovom problemu. RTS-u je rečeno da je kontejner obezbeđen, ali da je potrebno da iz Amerike od Jovankinog bratanca stigne saglasnost da se na njegovom posedu postavi kontejner.

(Kurir.rs/RTS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! KAMENOVANA KUĆA BIVŠE SUPRUGE OLIVERA IVANOVIĆA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track