Najnovije vesti

(FOTO) VODA DONELA TONE SMEĆA I PLASTIKE: Vododstaj Velike Morave opada, nema opasnosti od poplava
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

topljenje snega na planinama

(FOTO) VODA DONELA TONE SMEĆA I PLASTIKE: Vododstaj Velike Morave opada, nema opasnosti od poplava

Srbija

JAGODINA - Vodostaj Velike Morave kroz Pomoravlje, lagano opada, a Republički hidrometerepološki zavod Srbije za danas upozorava na intenzivno topljenje snega na višim planinama.

 

foto: Tanjug/Dušan Aničić

 

Situacija na najvećoj srpskoj reci u Pomoravlju je stabilna, reka se povlači i svaki dan se sve više smanjuje bilo kakva opasnost od poplava, izjavio je Tanjugu načelnik Odelenja za vanredne sitauacije MUP za Pomoravski okrug u Jagodini Goran Kušić.

 

Vodostaj Velike Morave kod Vravarina je 179 centimetara i niži je od juče za 48 centimetara, kod Churije je 345 i niži za 34 centimetra, kod Bagrdana (Jagodina) vodostaj je 489 centimatara i niži za 20 centimetara.

 

foto: Tanjug/Dušan Aničić

 

Kod Ljubičevskog mosta (Požarevac) vodostaj Morave je u porastu, iznosi 168 centimetara i veći je za devet centimetara, stoji na sajtu RHMZS.

 

Morava se povlači, ostavljajući u vrbacima i pored nosećih stubova mostova velike količine smeća, pre svega plastične ambalaže.

 

foto: Tanjug/Dušan Aničić

 

U vrbacima kod visećeg mosta u Bagrdanu, koji su pod vodom, a Morava mutna i nabujala, otpada i plastične ambalaže je na tone jer ih matica reke nije odnela dalje do Dunava.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dušan Aničić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...