VIŠE OD 30 PROJEKATA IZVODI SE PO PLANOVIMA: Početkom aprila železnički saobraćaj na Žeželjevom mostu
Foto: Beta/Dragan Gojić

NIJE BILO PREKIDA RADOVA

VIŠE OD 30 PROJEKATA IZVODI SE PO PLANOVIMA: Početkom aprila železnički saobraćaj na Žeželjevom mostu

Srbija -

NOVI SAD - Novi Žeželjev most u Novom Sadu biće otvoren za železnički saobraćaj početkom aprila, a u nedelju, 25. marta, biće obeleženo probijanje druge cevi tunela Brančić kod Ljiga na Koridoru 11, rečeno je danas na sastanku kod potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Na sastanku sa direktorima železničkih i putarskih državnih preduzeća je zaključeno da se više od 30 infrastrukturnih projekata u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja izvodi po planovima i ni na jednom nije bilo prekida radova, bez obzira na kraj građevinske sezone, saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

Kada su u pitanju železnički projekti, između ostalog, novi Žeželjev most u Novom Sadu biće otvoren za železnički saobraćaj početkom aprila, dok će BG voz od polovine aprila ići rekonstruisanom prugom od Rakovice do Resnika.

Biće održani i pregovori sa kuvajtskim fondom u vezi sa završetkom druge faze i izgradnjom nove železničke stanice Prokop, a na jesen bi već mogli da počnu radovi na elektrifikaciji pruge Niš-Dimitrovgrad.

Što se tiče drumskog saobraćaja, već u nedelju, 25. marta, biće obeleženo probijanje druge cevi građevinski izuzetno zahtevnog tunela Brančić kod Ljiga na Koridoru 11.

Visoka delegacija iz Kine boraviće u Srbiji sredinom aprila, kada će obići sve deonice koje na ovom koridoru rade kineske kompanije.

"Koridori Srbije" izvestili su potpredsednicu Mihajlović da se radovi na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru obavljaju po planu, tunel Predejane biće u potpunosti završen sredinom aprila, dok će do početka letnje sezone biti završene još tri deonice auto-puta u Grdelici.

Deonica od Srpske kuće do Levosoja dobiće nove izvođače u aprilu, a prema obećanju "Puteva Srbije", ova deonica trebalo bi da bude završena za Vidovdan.

Sa "Putevima Srbije" razgovarano je o radovima na projektu rehabilitacije i rekonstrukcije Đerdapske magistrale, kao i povezivanju Požarevca sa auto-putem Beograd-Niš magistralom koja bi imala četiri trake.

Razgovarano je i o problemima sa kosinama u Grdeličkoj klisuri, a dogovoreno je da se i druge državne institucije uključe u utvrđivanje činjenica o tome šta je dovelo do urušavanja manjeg dela kosine.

Takođe je razgovarano i o radovima na obilaznici oko Beograda, projektu rehabilitacije regionalnih puteva, a iduće nedelje "Putevi Srbije" će raspisati tender za izbor izvođača rehabilitacije auto-puta od granice sa Hrvatskom do Kuzmina.

Mihajlovićeva je razgovarala sa direktorima železničkih kompanija, "Puteva Srbije", "Koridora Srbije" i projektantskih kuća Saobraćajnog instituta CIP i Instituta za puteve, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta, Dragan Gojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track