Vučević: Nemam više razumevanja za GSP
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog sada

Vučević: Nemam više razumevanja za GSP

Srbija -

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da više nema razumevanja za Gradsko saobraćajno preduzeće, a povodom njihovog štrajka kaže da je nedopustivo da su nejasnoće i nesuglasice u GSP-u plaćali građani.

"Ne znam da li su oni toga svesni, ja sam spreman da otvorim sva pitanja sa njima, jer ne postoje tabu teme. Stanje u GSP-u je takvo da moram da kažem da nemam više razumevanja za njih, tako da ćete veoma brzo videti moje konkretne poteze, a jedan od njih je da budžetska inspekcija radi više od mesec dana", rekao je gradonačelnik i dodao da za desetak dana očekuje izveštaj inspekcije.

Vučević kaže da je dobro što su članovi Nadzornog odbora podneli ostavke, jer kako kaže, njihov rad ne bi mogao da oceni kvalitetnim.

"Nadzorni odbor je prvi filter koji treba da pregleda sve odluke jednog Javnog komunalnog preduzeća, zbog čega ih Skupština i imenuje. Oni nisu neki protočni bojler kroz koji prolaze odluke, a sve manje imam razumevanja za poteze unutar GSP-a. Oni misle da su mudri, međutim, ne ide im situacija u korist", zaključio je Vučević.

Radnici GSP su održali jednočasovni štrajk upozorenja 21. marta, a na zboru su zatražili povećanje plata i smenu rukovodstva. Takođe, najavili su generalni štrajk ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZVLAČENJE AUTOBUSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track