(FOTO) NEZAPAMĆENA DRAMA U NIŠU Vozač autobusa je vikao "Nemam kočnice"! A ONDA JE POČEO DA UDARA U BANDERE I OGRADU
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

ispovest jedne PUTNICE

(FOTO) NEZAPAMĆENA DRAMA U NIŠU Vozač autobusa je vikao "Nemam kočnice"! A ONDA JE POČEO DA UDARA U BANDERE I OGRADU

Srbija -

Šestoro putnika povređeno je danas oko 11.50 časova kada je gradski autobus na liniji Kalač brdo - Sarajevska ulica ulica sleteo sa kolovoza u Durmitorskoj ulici u Nišu.

Do nezgode u jednoj od najstrmijih ulica u Nišu, po rečima nadležnih u Direkciji za javni prevoz grada Niša, došlo je jer je autobus ostao bez vazduha u kočnicama pa nije uspeo da se zaustavi na raskrsnici, već je nastavio pravo i sleteo u kompleks nekadašnje vojne kasarne u kojoj se priprema gradilište stambenog naselja „Novi Niš“.

Prema prvim informacijama šestoro putnika je lakše povređeno, a naknadno je prevezena još jedna osoba, koja takođe nije ozbiljnije povređena.

"Autobus nije mogao da stane na stanicu koja je na uglu ulica Slobodana Penezića i Durmitorske. Jedno desetak metara je lagano išao, a putnici su trčali za autobusom. Kada se zaustavio i primio putnike jedno pet minuta je čekao, verovatno da izvrši neku proveru oko kočnica. Onda smo krenuli, stao je na sledeću stanicu bez problema na sredini Durmitorske ulice. E odatle kada je krenuo, nije više bilo zaustavljanja. Vozač je samo rekao: "Putnici, brzo pređite na levu stranu i pozadi nemam kočnice". Onda je počeo da udara u bandere, ograde. Ljudi su vrištali, nastalo je jedno komešanje. Sledeće čega se sećam je kada se zaustavio u kasarni, svi su popadali sa sedišta. Bilo je strašno", kaže putnica Violeta Martinović.

U autobusu je prema njenim rečima bilo između 10 i 15 putnika, među kojima je jedna devojčica koja je sa dekom prevezena u bolnicu.

"Uplašila sam se za život, bilo je strašno. Sada ne osećam ništa, rekli su da se javim popodne ako se nešto promeni", dodaje ova putnica.

Direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša Saša Petronijević izvinio se putnicima zbog pretrpljenog straha rekavši da je autobus izašao ispravan jutros iz garaže.

"Autobus vozi od prvog polaska od 6 časova, ovo mu je sedmi, osmi krug. Međutim, kada se spuštao niz Durmitorsku ulicu koja ima veliki nagib, izgubio se vazduh u kočionom sistemu pa vozač nije mogao da se zaustavi na raskrsnici, a i kiša je doprinela da prokliza. Hvala bogu, vozač je bio priseban pa je izbegao sve pešake i vozila na trotoaru, procenio je da je najbolje da produži pravo i udari u ovu ogradu. Poslali smo rezervno vozilo tako da linija funkcioniše normalno, kaže on.

Policija je izvršila uviđaj i radi na utvrđivanju uzroka nezgode.

(Kurir.rs/Blic/Branko Janačković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track