PROMENE U VRANJANSKOJ VLASTI: Skupština grada usvojila ostavke 4 člana Gradskog veća i izabrala nove
Foto: Tatjana Stamenković

LOKALNA VLAST

PROMENE U VRANJANSKOJ VLASTI: Skupština grada usvojila ostavke 4 člana Gradskog veća i izabrala nove

Srbija -

Skupština grada Vranja usvojila ostavke četiri člana Gradskog veća i izabrala nove članove. Ostavke četiri člana Gradskog veća, usvojila je Skupština grada Vranja na sednici u utorak. Ostavke su dali Ivan Stanković, Aleksandar Janjić, Čedomir Marković i Marina Đorđević.

Na njihova mesta izabrani su novi članovi gradske vlade, diplomirani ekonomista Bojan Kostić, za resor budžet i finansije, diplomirani poljoprivredni inženjer Nebojša Mladenović, biće zadužen za poljoprivredu, agroekonomiju i razvoj sela, diplomirani inženjer saobraćaja Dejan Stanojević, baviće se resorom za komunalnu delatnost, urbanizam i arhitekturu i diplomirani inženjer poljoprivrede Žikica Antanasijević za resor ekologija i zaštitu životne sredine.

foto: Tatjana Stamenković

Novi članovi izabrani su tajnim glasanjem na predlog gradonačelnika, dr Slobodana Milenkovića. Na sednici Skupštine grada koja ima 65 odbornika, prisustvovala su 53, a glasalo je 50. U gradskom parlamentu većinu čini koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke. Opozicija, članovi Demokrtaske stranke, se nisu sa tim složili smatrajući da nije reč o ostavkama, već o smenama koje su izvršene na pritisak ljudi iz „centra moći“ van Vranja.

Kako su rekli nije im jasno zašto je došlo do „rekonstrukcije gradske vlade“, kada su izveštaji o radu većnika usvojeni pre mesec dana bez primedaba i ocenom da su dobro radili. Na tvrdnje opozicije da o tome odlučuju „centri moći“ van Vranja, pozicija je odgovarala da tonije tačno i da će ove promene doprineti boljem razvoju grada.

foto: Tatjana Stamenković

Dr Slobodan Stamenković, odbornik iz Demokratske stranke se zapitao da li će to dovesti do zaokreta u politici grada, ili je reč o stranačkom previranju. Prema tvrdnjama upućenih o novim ljudima odlučivalo se krajem prošle nedelje na sednici Gradskogodbora SNS u Vranju.

(Kurir.rs/T.S.)

Foto Tatjana Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track