VANDALI UPALI U SUBOTIČKU OSNOVNU ŠKOLU: Iskidali i drveće koje su sadili učenici, roditelji i nastavnici! (FOTO)
Foto: Nadica Harminc

strašno

VANDALI UPALI U SUBOTIČKU OSNOVNU ŠKOLU: Iskidali i drveće koje su sadili učenici, roditelji i nastavnici! (FOTO)

Srbija -

Vandali su u Subotici bezobzirno i bez imalo straha i savesti, polomili 19 zasađenih stabala u osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” u Šabačkoj ulici, koje su zasadili, pre petnaestak dana roditelji dece te škole, učenici i nastavnici. U više navrata je i obnavljana ranije postavljena ograda, ali je svaki put uništavana i pokradena, potvrđeno je za Kurir, tako da su osim imovine sada ugrožena i deca u školi, čije dvorište liči na livadu!

Vesna Vajs, direktorka škole „Sečenji Ištvan”, saopštila je da se dogodio novi vandalizam u toj školi, gde su prijatelji škole pomogli da se prostor oko škole ozeleni, da ambijent deci bude prijatniji, a nastavnici, đaci i roditelji su zajedno i zdušno zasadili nove mlade sadnice drveća.

foto: Nadica Harminc

„Udruženi roditelji i nastavnici su preko Kluba za roditelje i nastavnike koji funkcioniše unutar škole, zajedničkim snagama sa učenicima posadili ukupno 25 sadnica povodom Dana planete Zemlje. Ozelenili smo školsko dvorište, sredinu za rad učinili lepšom i prijatnijom i naučili decu zajedničkom, udruženom radu u korist zajednice. Samo što smo počeli da negujemo mlade sadnice, ostali smo šokirani vandalizmom, kada smo zatekli polomljene sadnice i to 19 stabala, kaže direktorka Vesna Vajs.

Škola je prijavila policiji ovaj vandalizam. Direktorka škole objašnjava da je problem u školskom objektu „Sečenji Ištvan” povezan sa nedostatkom ograde, za koju se škola i roditelji bore već godinama.

foto: Nadica Harminc

„ Obraćali smo se nadležnima i pisanjem peticije. Zbog nedostatka ograde, učenici nisu bezbedni, jer u škosko dvorište ulaze psi-lutalice, tinejdžeri koji ometaju decu i nastavnike u njihovim školskim aktivnostima i građani koji zaprežnim vozilima neretko prolaze kroz školsko dvorište, saopštila je direktorka Vajs medijima.

Direktorka naglašava, da je ograda postojala, te da je u više navrata obnavljana, ali je uvek iznova i pokradena.

„Škola sarađuje sa policijom i komunalnom policijom, međutim, ostaje gorčina što one koji bezobzirno i divljački lome i povređuju danas zasađene sadnice, a sutra ne daj bože đake, ni roditelji, ni institucije obrazovanja, a ni društvo nisu uspeli da nauče čuvanju prirode i dobara, koja treba da budu od koristi i nama i narednim generacijama”, kaže direktorka škole Vesna Vajs.

(Kurir.rs/N.H./Foto: N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track