VRANJE OBELEŽILO GRADSKU SLAVU: Liturgiju služio episkop Pahomije sa sveštenstvom
Foto: T.S.

svečanost

VRANJE OBELEŽILO GRADSKU SLAVU: Liturgiju služio episkop Pahomije sa sveštenstvom

Srbija -

Najpre je u Sabornom hramu Svete Trojice služena svečana liturgija. a posle 10 sati krenulo je litije ulicama Vule Antića, Karađorđeva, Save Kovačevića, Cara Dušana, Kralja Stefana Prvovenčanog, i od zgrade Gradske uprave šetalištem do porte Sabornog hrama, gde je obavljeno rezanje slavskog kolača.

foto: T.S.

Svečanu liturgiju u Sabornom hramu Svete Trojce održali su Episkop vranjski Pahomija sa sveštenstvom. Episkop vranjski predvodio je sa gradonačelnikom litije koje su se kretale gradom. U porti Sabornog hrama Svete Trojice obavljeno je rezanje slavskog kolača, a onda je priređena trpeza ljubavi.

Slavu je građanima Vranja čestitao gradonačelnik dr Slobodan Milenković i istakao da nas današnji dan podseća na istinske vrednosti čovekoljublja i samopregora.

foto: T.S.

“Uvažavajući sva moralna i ljudska načela, doprinos svakog od nas treba da se ogleda u pobedi razuma nad mržnjom, dobrote nad zlom. Sve blagodeti nastaju iz ljubavi, a naša zajednička ljubav je naš Grad. Zahvalan sam građanima koji prepoznaju naše namere i napore za bolje sutra u ovim izazovnim vremenima”, rekao je gradonačelnik.

Veliki broj Vranjanaca prisustvovao je liturgiji u Sabornom hramu Svete Trojice i priključio se koloni litija koja se kretala centrom grada.

Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track