NESREĆA U GRČKOJ: Student iz Niša se teško povredio prilikom skoka u bazen
Ilustracija, Foto: Shutterstock

nea fokea

NESREĆA U GRČKOJ: Student iz Niša se teško povredio prilikom skoka u bazen

Srbija -

Student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Đ.A. iz Vranja teže je povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen i nalazi se u bolnici u Solunu, saopštili su sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

On je u bolnici u Solunu podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima.

Đ. A. je, kako saznajemo, zadobio teške povrede vratnog dela kičme 9. juna u sportskom kampu u mestu Nea Fokea u Grčkoj gde se nalazio na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta Aktivnosti u prirodi, pišu Večernje novosti.

U saopštenju fakulteta koje ističe se da je do povređivanja došlo tako što je student samoinicijativno skočio u bazen, u vremenu planiranom za odmor a pre početka popodnevnog dela nastavnih aktivnosti.

"Tom prilikom zadobio je teške telesne povrede u predelu vratnog dela kičmenog stuba. Angažovani nastavnici na obaveznoj praktičnoj nastavi kao i predstavnici kampa i turističke agencije su preduzeli sve neophodne stručne, hitne radnje i postupke kako bi se u najkraćem roku, povređeni student transportovao do najbliže medicinske ustanove. Povređeni student se trenutno nalazi u bolnici u Solunu gde je podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima", navodi se u saopštenju dekana Milovana Bratića.

Bratić kaže da je sve organizovano bez ijedne greške i da se student povredio u slobodno vreme u kom je trebalo da se odmara da bi bio spreman za popodnevne aktivnosti.

U saopštenju ističu i da je nezgodi obaveštena porodica povređenog studenta, kao i konzulat Srbije u Grčkoj, sa kojima se, kažu sa Fakulteta sporta, ostvaruje dnevna komunikacija.

Inače, studenti su u Grčkoj boravili na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta aktivnosti u prirodi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu u kampu u kome se obavlja praktični deo nastave koji podrazumeva razne aktivnosti poput jedrenja, ronjenja, skijanja na vodi…

Kurir.rs/Novosti/J.Ć./Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja