U VRANJU POJAČANE INSPEKCIJE KOMUNALACA ZBOG BUKE: Građani se često žalili na ugostiteljske objekte
Foto: Shutterstock

ugostitelji oprez

U VRANJU POJAČANE INSPEKCIJE KOMUNALACA ZBOG BUKE: Građani se često žalili na ugostiteljske objekte

Srbija -

Prema rečima rukovodioca Odeljenja za inspekcijske poslove u Vranju, Bobana Antanasijevića u narednom periodu u tom gradu biće češće akcije i kontrole buke u kafićima zbog prijava građana koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata u noćnim časovima

„U okviru koordinisane akcije kontrole ugostiteljskih objekata u noćnim časovima, inspektori zaštite životne sredine i turistički inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Vranja obavili su vanredan inspekcijski nadzor u pogledu poštovanja zakona i gradskih odluka u radu ugostiteljskih objekata u centru grada“, napominje Antanasijević. Predmet inspekcijskog nadzora inspektora za zaštitu životne sredine prema njegovim rečima je kontrola dužine izvođenja muzičkog programa, propisanog Odlukom o akustičkom zoniranju i merama za zaštitu od buke.

„Nadziranim subjektima kod kojih je uočeno izvođenje muzičkog programa nakon Odlukom dozvoljenog vremena, inspektor za zaštitu životne sredine je odmah izdao usmeni nalog da prekinu izvođenje muzičkog programa, a zbog učinjenog prekršaja inspektor će izdati prekršajni nalog. Predmet nadzora turističkog inspektora je poštovanje Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Vranja“, kaže Antanasijević i dodaje da je inspektor kotrolisao da li je nadzirani subjekt propisno istakao radno vreme.

U skladu sa pomenutom Odlukom, ugostiteljskim objekima radno vreme je do ponoći radnim danima i nedeljom, u periodu od 15. juna do 15 septembra. Petkom i subotom od 18 sati do 1 čas posle ponoći. Muzički program ugostiteljski objekti mogu emitovati radnim danom i nedeljom do 23 sata, a u danima vikenda najduže do ponoći.

(Kurir.rs/T.S./Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track