EKONOMSKA SENZACIJA! ŠVAJCARCI TOPE ZLATO ZA SRBIJU: Evo kako da kupite NAJČISTIJE ZLATO u našoj zemlji i investirate u plemeniti metal!
Foto: Shutterstock

Kada je najbolji trenutak za kupovinu zlata?

EKONOMSKA SENZACIJA! ŠVAJCARCI TOPE ZLATO ZA SRBIJU: Evo kako da kupite NAJČISTIJE ZLATO u našoj zemlji i investirate u plemeniti metal!

Društvo -

Vodeći švajcarski proizvođači zlata, prestižni koncerni Argor Heraeus i Valcambi učinili su dostupnim na srpskom tržištu svoje proizvode, zlatne poluge najveće čistoće 999.9!

Sredinom juna došlo je do produženja dugoročne saradnje između pomenutih kompanija i srpske Zlatare Gold! Osnovni elementi na kojima se temelji saradnja predstavlja kontinuirana edukacija i poslovanje u skladu sa najstrožim standardima po kojima posluju ove kompanije.

Koncerni Argor Hereus i Valcambi zadovoljavaju najstrože standarde kada je reč o fizičkom integritetu proizvoda. Čistoća i težina zlata koje proizvode strogo je kontrolisana i garantovana.

Naučite da investirate u zlato

Zlatara Gold sada je omogućila svim potencijalnim ulagačima da se na brz i jednostavan način upoznaju sa svim bitnim elementima za ulaganje u ovu investicionu kategoriju.

foto: Profiemdia

Posetom internet stranica www.investicionozlato.com i www.zlatnapoluga.rs, možete u svakom momentu upoznati sa trenutnom cenom zlata. Cene koje su istaknute na internet stranicama su važeće za i za kupovinu i za prodaju zlata.

U ponudi se nalazi veliki broj različitih formata, primeren vrsti ulagača.

Argor Heraeus akcentirao se za proizvodnju nedeljivih zlatnih poluga. Nasuprot njima Valcambi akcenat stavlja na deljive zlatne poluge u formatu čokolade. Iste se sastoje od više spojenih pločica težine od po 1 gram u jednu celinu, gde je moguće svaki gram odvojiti od ostatka jedinice.

Ove poluge su neznatno skuplje od standardnih i ističu praktičnost u prvi plan.

Napominjemo, u zlato se ulaže samo deo kapitala koji je slobodan. Reč je o najsigurnijem dugoročnom ulaganju. Ulaganje na kratak vremenski period nije dobro, jer zbog stalnih fluktuacija cene zlata može da se napravi i mali minus (pod pretpostavkom da vam novac zatreba kada je cena na berzi niska).

foto: Profimedia

Posetom internet stranica www.investicionozlato.com i www.zlatnapoluga.rs, možete u svakom momentu upoznati sa trenutnom cenom zlata. Cene koje su istaknute na internet stranicama su važeće za i za kupovinu i za prodaju zlata.

Kada je najbolji trenutak za kupovinu zlata?

Jedni tvrde da je najbolje kupovati kada cena padne, drugi kada počne da skače, treći tvrde da je najbolje kupovati u istim iznosima u redovnim vremenskim razmacima bez obzira na cenu. Idealan momenat i savet ne postoje.

Činjenica je, međutim, da je najbolje kupovati kada postoji finansijska mogućnost za ovakvo ulaganje. Na našem tržištu dostupne su zlatne poluge od 1gram do 1.000 grama. Za ulagače do nekoliko hiljada evra dostupne su deljive zlatne poluge od 50 i 100 grama.

Projekcija investicionog portfolija u velikoj meri zavisi od investicionog potencijala ulagača. Veliki ulagači najčešće se opredeljuju za zlatne poluge od 250 grama. Za srednje ulagače najbolji ulagački instrumenti su zlatne poluge od 50 i 100 grama.

Veoma važno je to da naši građani mogu ulagati i štedeti u zlatu pod identičnim uslovima kao i građani Evropske unije i Švajcarske. Investiciono zlato je oslobođeno poreza na dodatu vrednost.

Ulagači se preusmerili ka zlatu

Prema podacima NBS, štednja u bankama je stabilna uprkos niskim kamatnim stopama. Štednja u bankama se pokazala kao pouzdan način čuvanja novca, koji nosi jako mali rizik. Shodno tome, veliki broj gradjana i dalje najveći deo svoje uštedjevine čuva bankama.

Štednja je prethodnih godina donosila odredjenu dobit gradjanima. Minusna vrednost Euribora dovela je do toga, da referentne kamatne stope budu jako niske. Narodnim jezikom rečeno, desilo se da banke ne znaju šta će sa svojim novcem. To je dovelo do poremećaja na finansijskim tržištima širom sveta,odnosno do takozvanog investicionog autizma, kod velikih investitora i gradjana koji imaju visak kapitala. Postavilo se pitanje gde uložiti novac, a da se on ne izgubi.

foto: Promo

Niske kamatne stope uticale su na pojačanu tražnju za nekretninama, što je posledično dovelo do povećanja njihove cene. To je izazvalo dodatnu konfuziju u glavama ulagača. Poceli su razmišljati da li je pravi trenutak za kupovinu nepokretnosti, plašeci se da ih ne preplate. Jedan broj ulagača ostao je veran nekretninama, a osetan broj ulagača se preusmerio prema zlatu, rukovodeći se odsustvom PDV-a prilikom kupovine i godišnjeg poreza na imovinu, a ni mesečnih računa za komunalije.

Svaka nekretnina koja nije izdata pravi mesečni i kumulativno godišnji minus svom vlasniku. Svetski stručnjaci savetuju da je u turbulentnim vremenima zlato ponajbolje rešenje. Ono čuva vrednost glavnice novca sigurno i stabilno.

Određen broj stručnjaka smatra da je vrednost zlata potcenjena u odnosu na vrednost dolara i sirove nafte, napominjuci da vodeće svetske valute sve vise gube svoju suštinsku vrednost, računajući da se kupovna moć valuta iz dana u dan smanjuje. Isti napominju da je vrednost jedne unce zlata 2000. godine bila 400 US $ a trenutna vrednost je 1300$.

U Zlatarama Gold mozete zlatni nakit zameniti za novac, ili za investiciono zlato. Sve informacije pogledajte na adresi:

prodajadukata.com

(Promo - teskt / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track