UPOZORENJE VOĆARA SA JUGA SRBIJE: Otkupljivači roda maline i višnje ne rade sve po pravilima
Foto: Shutterstock

ŽALBA

UPOZORENJE VOĆARA SA JUGA SRBIJE: Otkupljivači roda maline i višnje ne rade sve po pravilima

Srbija -

Nadležne inspekcijske organe, upozorili su voćari sa područja opština Surdulica,Vladičin Han i Leskovac da otkupljivači roda maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate.

U saopštenju za javnost dostavljenom medijima u Vranju voćari navode da je Ministarstvo trgovine u sve hladnjače na području Pčinjskog okruga, uputilo nadležne inspekcije sa zadatkom da se utvrdi da li ima nepravilnosti u radu hladnjačara.

„Cilj svih proizvođača malina i višanja, nije zatvaranje otkupnih mesta i hladnjača, jer time nanosimo štetu ne samo sebi, već i hladnjačarima i na kraju budžetu Republike Srbije“, stoji u saopštenju Udruženja voćara Surdulice.

Voćari napominju da su u komunikaciji sa nadležnim organima dobili informaciju na kojoj su i sami insistirali, da se otkupljivači i hladnjačari koji pokazuju nepravilnost u radu, prvo opomenu, a kasnije sankcionišu.

„Upravo u razgovoru sa nadležnim organima, obavešteni smo da zbog neizdavanja blokova, nadležni organi ne mogu da iskontrolišu količine i cene otkupljenih višanja i malina, tako da postoji sumnja da ima nepravilnisti kod krajnjeg obračuna poreza“, saopštavaju voćari sa juga Srbije.

Kurir.rs/T.S./Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja