DRŽAVNI SEKRETAR ARSIĆ POSETIO VRANJE: Vranje Bore Stankovića bez svog pozorišta je kao čovek bez duše
Foto: T.S.

poseta

DRŽAVNI SEKRETAR ARSIĆ POSETIO VRANJE: Vranje Bore Stankovića bez svog pozorišta je kao čovek bez duše

Srbija -

Tihomir Arsić, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja posetio je danas Vranje. Nakon razgovora sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, Arsić je obišao radove na rekonstrukciji pozorišta "Bora Stanković". Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog posete Arsića istakavši da je Arsić prijatelj Vranja i vranjskog pozorišta.

“Druga faza građevinskih radova ide predviđenom dinamikom i očekuje se da završetak bude na jesen. Nakon toga, počinje treća faza radova na opremanju zgrade pozorišta. Razgovarali smo sa gospodinom Arsićem o zatvaranju finansijske konstrukcije. U narednom periodu nadam se do godinu dana imaćemo zaista jedan hram kulture”, naglasio je Milenković.

foto: T.S.

Arsić je napomenuo da je ulazeći u kabinet gradonačelnika video datum kada se Vranje prvi put pominje kao naselje.

“Izračunah nekako na brzinu da je to 925 godina u ovoj godini. Vranje tako drevno i tako značajno, Vranje Bore Stankovića bez svog pozorišta je kao čovek bez duše. Hoću da istaknem svoju ličnu, a moram vam reći i ministra i celog ministarstva, želju i interesovanje da se konačno podvuče crta. Ja sam tim povodom ovde danas, sem dogovora sa gradonačelnikom, ministar je lično insistirao da se napravi presek i da vidimo kako i na koji način izvesti finansiranje završnih radova u pozorištu, i kako što pre doći do prve premijere”, rekao je Arsić.

foto: T.S.

Arsić je najavio i stavljanje u funkciju bioskopa u Vranju, u narednom periodu.

“Južnije ceo ovaj kraj, značajni deo Srbije nema nijedan bioskop.Ja se nadam da će za mandata vašeg gradonačelnika to biti rešeno. Vaš gradonačelnik je pokazao ogromna interesovanja za ono što je van njegovog mandata, u smislu dalje od četiri godine. Ovo će ostati večito i ostati svima nama”, kazao je Arsić savetujući vranjske kulturne poslenike da budu uporniji kod Ministarstva kulture u racionalizaciji planiranog.

foto: T.S.

Prema njegovim rečima nakon otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu na šta se dugo čekalo, na Vidovdan 28. juna, na insistiranje predsednika Aleksandra Vučića i predsednice Vlade sav fokus će biti na pozorištu “Bora Stanković”.

foto: T.S.

“Ova vlast, možete da je volite ili ne volite, ali ova vlast koja dolazi iz Beograda auto-putem kroz Grdelicu pravi rezultate. Ono što kažemo mi to i uradimo.”, rekao je Arsić u Vranju. Za završetak druge faze radova na rekonstrukciji pozorišta potrebno je oko 65 miliona dinara, a prema procenama za treću fazu je potrebno oko 100 miliona dinara., kazao je gradonačelnik Milenković. Grad Vranje je aplicirao prema ministarstvu kako bi bila obezbeđena sredstva za završetak treće faze radova. Zgrada vranjskog teatra izgorela je u požaru 2. jula 2012. godine.

(Kurir.rs/T.Stamenković/Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track