DANI LUDAJE PAMTIĆE SE PO REKORDIMA I POBEDNIČKOM PARU Verenici pobedili: Rukovali se, a poljupce ostavili za kasnije
Foto: S.U.

Kikinda

DANI LUDAJE PAMTIĆE SE PO REKORDIMA I POBEDNIČKOM PARU Verenici pobedili: Rukovali se, a poljupce ostavili za kasnije

Srbija -

KIKINDA - Dijana Vukadinović iz sremskog mesta Jarak i njen verenik Zemunac, Stevan Martić, potrudili su se da zasene konkurenciju i prirede nešto što će ostati zauvek upamćemo.

Verenici su osvojili prva mesta u obe konkurencije. Stevan je postavio novi apsolutni rekord u kategoriji “dugajlija”. Njegova tikva ima čak 295 centimetara, dok je Dijana pobedila sa bundevom teškom čak 341, 5 kilograma. To znači da će se iz Kikinde vratiti sa čak 200.000 dinara. Šampiona sleduje pehar, ali i pozamašna novčana nagrada od 100.000 dinara. Verenici su se rukovali, a poljupce ostavili za kasnije:

foto: S.U.

- Bez ljubavi se ništa ne može, ali je ovde ipak presudnu ulogu odigrao moj tata. On gaji duge i teške tike, a mi mu pomažemo. Interesatno je spomenuti da je moja majka Jelena prošle godine pobedila sa tikvom od čak 294,5 centimetara. Ja sam nastavnica biologije i radim u školi. Verujem da će i moji đaci biti oduševljeni. Inače, moj tata je agronom, brat je šumarskog obrazovanja - otkrila je Dijana. Njen vereni Stevan lane u kategoriji “dugajlija” bio drugi i to ga očito nije zadovoljilo:

- Rešili smo da u ovoj kategoriji nastavimo da obaramo rekorde. Pošto su ovo 33. “Dani ludaje” imamo ambiciju da vladamo bar u naredne tri decenije . Dakle, do 63. “Dana ludaje” moraće mnogi da se potrude da nas skinu s trona- slavodobitno je poručio Stevan. On se zahvalio Đorđu Vukadinoviću i Dušanu jankovu koji su im obezbedili semena:

- Od njih smo naučili kako se gaje tikve, a mi samo pomažemo. Proslavićemo uz roštilj- rekao je Stevan, koji je mašinac po obrazovanju.

foto: S.U.

Ovo nema ni u Rusiji

Igor Hoprjačkov, ataše za štampu ambasade Ruske Federcije, ostao je zatečen izgledom lepih, velikih, develih i narandžastih bundeva . I dugačke tikve su ga impresionirale:

- Rusija je ogromna zemlja, ali ne može da se podiči ovakvim džinovima. Svaka vam čast. Vi ste šampioni-poručio je Hoprjačkov.

foto: S.U.

Rekordna debeljuca stigla 2014.

Milan Desnica iz Savinog Sela, neprikosnoveni je šampion “Dana ludaje” sa gorostasnom ludajom od 507 kilograma. Taj rekord postavio je 2014. godine.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track