ALBANAC KRENUO NA SRBINA BOKSEROM! Nikola branio brata koji se igrao na igralištu, a policija ga privela!
Foto: Facebook

MALTRETIRANJE SRBA NA KOSOVU

ALBANAC KRENUO NA SRBINA BOKSEROM! Nikola branio brata koji se igrao na igralištu, a policija ga privela!

Srbija -

Srbi iz Orahovca pokrenuli su peticiju sa zahtevom da policija zaštiti njihovu decu od napada Albanaca.

Mesecima albanska omladina maltretira mališane koji se igraju na igralištu u gornjem delu grada i ispred crkve, odnosno jedinoj srpskoj ulici u Orahovcu.

Verbalne pretnje i psovke, kako u peticiji navode roditelji srpske dece, pretvorili su se i u fizičke napade, usled čega je umesto napadača, odnosno albanskih dečaka, priveden srpski mladić Nikola Matić.

U trenutku kada je albanski dečak sa metalnim bokserom na rukama krenuo da udari njegovog brata, Nikola ga je, da bi sprečio napad, odgurnuo i udario.

Napadnuti srpski mališani su se razišli, ali je otac albanskog dečaka slučaj prijavio policiji i umesto napadača, naš Nikola je priveden - pričaju meštani Orahovca.

Oni navode da se krivci pretvaraju u žrtve i da su srpska deca i u jedinoj preostaloj ulici nebezbedna. Pomoć od kosovske policije koja je privela srpskog mladića u nameri da zaštiti mlađeg brata ne očekuju.

Podsećaju i da su se iz Orahovca iselile dve srpske porodice sa 11 članova, kao i da je u ovoj enklavi ostalo oko 300 žitelja srpske nacionalnosti.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track