ĐOKIĆ U DONJEM ZUNIČU: Nismo izgubili ljudsku solidarnost!
Foto: Knjaževacinfo

ĐOKIĆ U DONJEM ZUNIČU: Nismo izgubili ljudsku solidarnost!

Srbija -

Opština Knjaževac obezbedila je građevinski materijal kako bi se kuća porodice Najdanović, koja je izgorela u požaru prvog oktobra, sagradila pre zime. Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, obišao je ovu porodicu u Donjem Zuniču i izjavio da je obezbeđen materijal za pokrivanje ovog objekta.

  • Nesreće se, na žalost, dešavaju, ali onda upravo ljudska solidarnost treba da dođe do izražaja. Mislim da je ova nesreća pokazala da se solidarnost u Knjaževčanima nije izgubila i da ljudi dobre volje postoje i dalje. Mi smo obezbedili materijal za pokrivanje ovog objekta, ali ćemo i ličnim davanjima i nastavkom ove akcije pomoći ovoj porodici da se smanji šteta od požara – kaže Đokić.

Na zgarištu porodične kuće Najdanović još se oseća miris paljevine. Vatra je najpre zahvatila ekonomske objekte, a onda se zbog jakog vetra brzo proširila na kuću. Za pola sata vatra je progutala svu teško stečenu imovinu ove četvoročlane porodice.

Milan Najdanović, vlasnik kuće kaže da je sreća u nesreći što niko nije stradao.

  • Zapalio se ekonomski objekat i jak vetar je vatru prebacio na kuću. Za pola sata sve je bilo gotovo. Bio sam u gradu da dovezem ženu s posla. Mlađi sin je bio u školi, a tu na spratu, stariji sin je ležao, bolestan. Sva sreća što se on spasio – kaže Najdanović.

Obuću i odeću za dečake poslali su humani građani, a Osnovna škola ''Dubrava'' obezbediće udžbenike i pribor. U lokalnoj samoupravi kažu da će učiniti sve da Najdanovići što bezbolnije prebrode nesreću koja ih je snašla.

(Kurir.rs / Izvor: Knjaževacinfo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track