OVI SRPSKI SUDOVI RADE KAO SINGERICE: Podeljene nagrade za efikasnost, pogledajte ko je rekorder u rešavanju predmeta!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

savetovanje "Sudijski dani 2018" u Vrnjačkoj Banji

OVI SRPSKI SUDOVI RADE KAO SINGERICE: Podeljene nagrade za efikasnost, pogledajte ko je rekorder u rešavanju predmeta!

Društvo -

VRNJAČKA BANJA - Viši sud u Beogradu dobitnik je prve nagrade, koju dodeljuje Vrhovni kasacioni sud u kategoriji ''Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine'': Drugu nagradu u istoj katerogiji dobio je Viši sud u Vranju a treću Prekršajni sud u Novom Sadu, saopšteno je danas u Vrnjačkoj Banji na otvaranju savetovanja sudija "Sudijski dani 2018".

U kategoriji ''Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine'', prvu nagradu je dobio Osnovni sud u Kragujevcu, drugu Osnovni sudu u Nišu, a treću Privredni sud u Novom Sadu.

foto: Marina Lopičić

Priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema dodeljena su Višem sudu u Kraljevu, Višem sudu u Užicu, Višem sudu u Nišu, Osnovnom sudu u Kragujevcu, Prvom osnovnom sudu u Beogradu, Osnovnom sudu u Novom Sadu, Osnovnom sudu u Leskovcu, Trećem osnovnom sudu u Beogradu, Osnovnom sudu u Knjaževcu, Privrednom sudu u Beogradu, Privrednom sudu u Kragujevcu, Prekršajnom sudu u Pančevu.

Vrhovni kasacioni sud je posebna priznanja za efikasno upravljanje sudom dodelio Osnovnom sudu u Subotici i Višem sudu u Čačku, a priznanja za inovacije koje su doprinele poboljšanju rada suda Drugom osnovnom sudu u Beogradu i Osnovnom sudu u Pančevu.

foto: Kurir

Dobitnike nagrada i priznanja jednoglasno je izabrala Komisija Vrhovnog kasacionog za dodelu nagrada i priznanja na osnovu prijava sudova.

"Komisija je odlučujući o dodeli nagrada i priznanja cenila rezultate rada prvostepenih sudova u pretežno sudećim materijama u prvih šest meseci 2017. godine, na kraju 2017. godine i u prvih šest meseci 2018. godine prema izveštajima dostavljenim Vrhovnom kasacionom sudu, imajući u vidu i udeo broja zastarelih predmeta u ukupnom broju rešenih predmeta", navodi se u obrazloženju odluke.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track