VRANJE: Odbornici većinom glasova usvojili šestomesečni i devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta
Foto: T.S.

odluka

VRANJE: Odbornici većinom glasova usvojili šestomesečni i devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta

Srbija -

Na sednici Skupštine grada kojom je predsedavao dr Dejan Tričković, odbornici su većinom glasova usvojili šestomesečni i devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta grada Vranja za 2018. godinu.

U prvih šest meseci 2018. godine, izvršenje budžeta grada Vranja prema rečima nadležnih iznosilo je 1.210.944.000 dinara, odnosno 42,25 posto od ukupnih sredstava.

Ovaj iznos u devetomesečnom periodu dostigao je cifru od 2.113.657.000 dinara, ili 68 procenata ukupnih sredstava. Usvojen je Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Vranja za 2018. godinu. Uvodno izlaganje podneo je Nebojša Mladenović gradski većnik istakavši da se teritorija grada Vranja prostire na 86.000 hektara, od čega su 32.478 hektara šume, a da poljoprivredno zemljište obuhvata površinu od 44.685 hektara. Mladenović je govorio o merama koje će biti preduzete u cilju zaštite poljoprivrednog zemljišta.

foto: T.S.

,,U svrhu ispitivanja plodnosti zemljišta, putem podsticaja preko stručnih savetodavnih službi biće angažovana sredstva agrarnog budžeta Republike Srbije, a rezultati ispitivanja biće korišćeni za pravilnu primenu mineralnih i organskih đubriva. U cilju zaštite poljoprivrednog zemljišta od erozije urađena je i posebna Odluka o zaštiti, kojom su propisane protiverozne mere”, naglasio je Mladenović.

Na sednici je usvojen i Predlog odluke o usvajanju Plana generalne regulacije u naselju Donji Asambair 2 i Predlog odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Vranja neposrednom pogodbom. Većinom glasova prihvaćen je i Predlog odluke o utvrđivanju urbanističkih zona obaveznog investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrade i zona obaveznog održavanja spoljnog izgleda zgrade.

Odbornici su usvojili i Predloge rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu javnog građevinskog zemljišta u svojini grada Vranja, sa pojedinih katastarskih parcela, radi ispravke granica susedne katastarske parcele.

Prihvaćen je i zaključak Gradskog veća , u vezi zahteva JP ,,Vodovod“ za rešavanje problema priključenja na gradsku vodovodnu mrežu stambenog objekta u Ulici Petra Lekovića bb-neselje ,,Čerenac“.

Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track