OVO JE MALA METOHIJA! O njenom imenu priča cela Srbija, a njen tata otkrio zašto su joj baš takvo nadenuli! A da je bio sin, zvao bi se... (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook

Dobro došla malena...

OVO JE MALA METOHIJA! O njenom imenu priča cela Srbija, a njen tata otkrio zašto su joj baš takvo nadenuli! A da je bio sin, zvao bi se... (FOTO)

Srbija -

BEOGRAD/NOVI SAD - U Novom Sadu, pre nekoliko dana, rođena je devojčica po imenu Metohija, a njen otac Tomo otkrio je zašto su joj nadenuli baš takvo ime.

Zdrava tamnokosa devojčica, teška nepuna četiri kilograma, prva je kod Srba koja je dobila ovako neobično ime.

“Zajednička ideja supruge i mene, obožavamo našu tradiciju, ponosni smo na to, a znate šta Metohija predstavlja za nas Srbe. Uostalom, ne vidim ništa čudno u tome. Dešavalo se ranije da daju slična imena. Recimo, Vladimir Jovanović, otac jednog od najvećih umova u srpskoj istoriji Slobodana Jovanovića, dao je deci imena Slobodan i Pravda. Slobodan je i dalje aktuelno ime, dok se ime Pravda izgubilo. Eto, odlučili smo da sledimo primere iz naše prošlosti”, rekao je Tomo.

On nije imao dilemu kako će se njegova ćerka zvati i kaže da mu nijedno drugo ime nije palo na pamet.

Tomo je ujedno otkrio kako bi mu se zvao sin: "Pa, recimo, zvao bi se Njegoš".

Tomo Lovreković i njegova supruga Nina prošle godine pešačili su iz Novog Sada do Kosova i Metohije. “Moja supruga je predstavnik humanitarnog udruženja, jednog od retkih sa severa koje se, između ostalog, bavi i jugom Srbije. Redovno je posećivala Kosmet, a zajedno smo išli prošle godine. Ideja nam je da stavimo ljudima do znanja da nisu zaboravljeni i da narod u centralnoj Srbiji i Vojvodini i te kako misli na njih”, kaže Tomo i nastavlja:

foto: Printskrin/Facebook

“Puno smo, u putu, razgovarali sa ljudima južno od Beograda koji nisu sa Kosova i Metohije, a koji su svesni šta to sveto mesto za nas znači. Bili su posebno dirljivi momenti kada smo otišli na Kosovo i upoznali ljude koji dole žive, naročito onima koji su u enklavama i koji ne znaju šta nosi dan, a šta noć. Verujete, lako je srbovati iz Beograda i Novog Sada, ono dole treba doživeti i proživeti “, kaže Lovreković.

(Kurir.rs/Telegraf/Foto: Facebook Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja