SNS preuzela vlast u Leposaviću

SNS preuzela vlast u Leposaviću

Srbija -
Odbornici Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije PUPS uskratili podršku Demokratskoj stranci DS sa kojom su bili u koaliciji

LEPOSAVIĆ - Srpska napredna stranka (SNS) preuzela je danas vlast u opštini Leposavić pošto su odbornici Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) uskratili podršku Demokratskoj stranci (DS) sa kojom su bili u koaliciji.Za smenu opštinske vlasti u Leposaviću glasali su pored odbornika SNS-a, odbornici koalicije SPS- PUPS, Srpske radikalne stranke, Nove Srbije, Demokratske stranke Srbije i Pokreta socijalista.

Njihovim glasovioma sa mesta predsednika opštine Leposavić smenjen je Branko Ninić (DS) a na njegovo mesto izabran je Dragiša Vasić (SNS) dok će njegov zamenik biti Milomir Kuzmanović (SPS).Odbornici su tajnim glasanjem sa mesta potpredsednika Skupštine opštine Leposavić smenili Ratomira Milojevića i izabrali Aleksandra Jablanovića iz Pokreta socijalista.

Na sednici su izabrani članovi opštinskog veća, na mesto v.d. direktora Javno komunalnog preduzeća "24. novembar" izabran je Goran Lazović, a na mesto v.d. direktora Centra za kulturu "Sava Dečanac" Goran Milićević.

Odbornici DS-a su nakon što je završena prva tačka dnevnog reda posvećena aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u opštini napustili salu u kojoj se održavala vanredna sednica lokalnog parlamenta.Bivši predsednik opštine Leposavić Branko Ninić izjavio je pre toga da će odbornici DS biti konstruktivna opozicija i da će nastaviti da rade za dobrobit građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track