SREMSKA MITROVICA: Niče nova škola, položen kamen-temeljac
Foto: Tanjug/Andrej Pap

Stara škola dotrajala

SREMSKA MITROVICA: Niče nova škola, položen kamen-temeljac

Srbija -

SREMSKA MITROVICA - Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović položio je danas-kamen temeljac za izgradnju novog objekta OŠ "Jovan Popović" u Sremskoj Mitrovici.

"Za godinu i po dana ovde će biti novi školski objekat veličine 3.700 kvadrata. Stara škola je dotrajala, a u ovom delu Mitrovice ima puno dece", rekao je predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović.

"Narednih godina ćemo ulagati i u informatičku opremu u škole širom Vojvodine", dodao je Mirović i najavio nove radove i u infrastrukturi Sremske Mitrovice.

foto: Tanjug/Andrej Pap

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader je rekao da je obrazovanje prioritet i podsetio na skorašnju izgradnju OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod".

"Vrednost ove investicije je oko 300 miliona dinara. Nadam se da ćemo sledeće godine ući u drugu fazu, a da ćemo početkom 2020. godine završiti i ovaj objekat i da će stara škola koja je građena 60-ih godina prošlog veka, otići u istoriju, napomenuo je na kraju Sanader.

Direktor škole "Jovan Popović", Slobodan Stojiljković, istakao je da će nova škola pružiti bolje uslove i za nastavno osoblje, te da će se to odraziti i na bolje rezultate.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Andrej Pap)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track