GRADILI BEZ DOZVOLE PA SRUŠILI ZID SUSEDNE ZGRADE: Krivične prijave protiv investitora zbog rušenja zida kuće u Dositejevoj
Ilustracija, Foto: Beta/Dragan Gojić

ugrozili živote i prouzrokovali štetu

GRADILI BEZ DOZVOLE PA SRUŠILI ZID SUSEDNE ZGRADE: Krivične prijave protiv investitora zbog rušenja zida kuće u Dositejevoj

Srbija -

Novosadska policija podnela je krivične prijave protiv pet osoba, osumnjičenih da su izvodili građevinske radove u Dositejevoj ulici bez građevinske dozvole i protivno tehničkim pravilima, te tako ugrozili sigurnost susedne kuće i prouzrokovali veliku materijalnu štetu.

Dvoje Novosađana, vlasnik i odgovorno lice u građevinskom preduzeću, sumnjiče se za tri krivična dela - građenje bez građevinske dozvole, nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova i teško delo protiv opšte sigurnosti. Za građenje bez građevinske dozvole tereti se još jedan Novosađanin (1989), a tridesetpetogodišnjak iz Novog Sada i četrdesetsedmogodišnji Sirižanin osumnjičeni su za teško delo protiv opšte sigurnosti, saopštila je policija. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu svih petoro je pušteno da se brane sa slobode, saznaje 021.rs. Podsećamo, zid kuće u Dositejevoj 11 obrušio se polovinom avgusta, nakon što je investitor koji je gradio zgradu na susednoj parceli počeo da kopa temelje. U toj kući živelo je nekoliko porodica.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Investitor gradnje bio je "Astro plan" čiji je vlasnik Milorad Živković, a ovlašćeni predstavnnik Dobrila Knežević. Opširnije o tim dešavanjima čitajte OVDE u vesti 021.rs iz avgusta. Nakon toga, novosadski hotelijeri su za prvih mesec dana obezbediti besplatan smeštaj stanarima, dok nisu našli podstanarske stanove. Iz gradskog budžeta im je, na osnovu isplate socijalne pomoći ugroženima, pokrivena kirija za šest meseci, odnosno svaka porodica je dobila oko 110.000 dinara.

(Kurir.rs/021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja