PREDAVANJE U APATINU: Saveti za poljoprivrednike Garancijskog fonda AP Vojvodine
Foto: Garancijski fond

PREDAVANJE U APATINU: Saveti za poljoprivrednike Garancijskog fonda AP Vojvodine

Srbija -

Garancijski fond AP Vojvodine predstavio je poljoprivrednicima iz Apatina garantne linije koje su opredeljene za podsticaje iz oblasti poljoprivrede, kao i pomoć koju Fond nudi prilikom apliciranja za sredstva iz IPARD projekata. Na predavanju koje je organizovano za poljoprivrednike, Nebojša Ivanišević, samostalni stručni saradnik u Garancijskom fondu, istakao je da se poljoprivrednici najčešće odlučuju za kredite za kupovinu mehanizacije i zemljišta, ali da u poslednje vreme sve veće interesovanje vlada za izgradnju objekata u poljoprivredi, za šta je Fond takođe pripremio Konkurs.

Konkurs se odnosi na silose, podna skladišta, hladnjače, objekte za uzgoj, držanje i promet životinja i drugih objekata vezanih za poljoprivrednu proizvodnju, objekata za obavljanje proizvodnih i uslužnih delatnosti i nabavku prateće opreme.

– Mi već imamo širok dijapazon ponuda za poljoprivrednike, a u skladu sa potrebama to se uvek može promeniti i prilagoditi. Pripremili smo nešto novo i za ovu godinu, a u fokusu su i IPARD projekti – naglasio je Nebojša Ivanišević, samostalni stručni saradnik u Granacijskom fondu.

Predavanju koje je u Apatinu organizovano za poljoprivrednike, kako bi čuli savete stručnjaka u vezi sa proizvodnjom najvažnijih ratarskih kultura, kao i kakvu sve pomoć i podršku mogu da dobiju od pokrajinskog sekretarijata, fondova i agencija, prisustvovali su i predsednik opštine Apatin Milan Škrbić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Mladen Petković, predstavnica Razvojne agencije Vojvodine Jelena Trenkić, i drugi.

D. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track