REALIZOVAN PROJEKAT: Grad Bor uložio sredstva za adaptaciju Doma omladine!
Foto: Promo

REALIZOVAN PROJEKAT: Grad Bor uložio sredstva za adaptaciju Doma omladine!

Srbija -

Lokalna samouprava u Boru realizovala je projekat adaptacije prostora nekadašnjeg Turističkog saveza i stavila ga u funkciju mladih, nakon što su prikupili 5.500 potpisa i stekli podršku 23 odbornika lokalne Skupštine i 12 polsanika republičkog Parlamenta.

  • Grad Bor je odvojio finansijska sredstva za adaptaciju ovog prostora i on je dat na korišćenje mladima. Ovo je prostor gde se mladi druže, kvalitetno provode vreme i između ostalog, afirmišu sebe i svoj rad. Mislim da je ovo veliki pomak za grad Bor, ali i za celu istočnu Srbiju - rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić koji je ideju o osnivanju omladinskog kluba pokrenuo kao prvi koordinator Kancelarije za mlade još 2011. godine.

Koordinator Kancelarije za mlade Nikola Pešić, koji je i član inicijative Mladi u centru koja je pokrenula ideju o osnivanju borskog Doma omladine, kaže da su mladi u Boru dobili ono što su tražili.

  • Mladi sada imaju svoj prostor gde kvalitetno provode svoje vreme, kreativno se izražavaju, uče i druže se. Za prethodnih 6 meseci u tom prostoru organizovano je više od 70 programskih aktivnosti za mlade, što je još jedan dokaz da smo uradili pravu stvar za grad i mlade koji žive u Boru - istakao je Nikola Pešić.

Ovaj tekst objavljen je u sklopu projekta “BOR – GRAD SRBIJE ZA PRIMER!” koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track