DRAMA NA LIMU KOD PRIJEPOLJA: Ribočuvarima potopili čamac i oštetili automobil! SUMNJAJU NA RIBOKRADICE (FOTO)
Foto: Kurir/Z.Š.

kažu da je osveta

DRAMA NA LIMU KOD PRIJEPOLJA: Ribočuvarima potopili čamac i oštetili automobil! SUMNJAJU NA RIBOKRADICE (FOTO)

Srbija -

PRIJEPOLJE - Čamac koji su na jezeru Potpeć na Limu, između Prijepolja i Priboja, koristili ribočuvari "Balkan Eko Tima" potopljen je u sredu, a dva dana kasnije oštećen je i automobil ribočuvarske službe parkiran blizu jezera.

foto: Kurir/Z.Š.

U ribočuvarskoj službi "Balkan Eko Tima", firma koja je korisnik voda ribarskih područaj "Zapadna Morava" i "Velika Morava 1" sumnjaju da iza ovih akcija stoje ekipe ribokradica sa Lima.

foto: Kurir/Z.Š.

"Tokom poslednjih tridestak dana iz jezera Potpeć izvukli smo više od kilometar mreže čija je upotreba zabranjena. Uvereni smo i da su naš automobil hteli da gurnu u jezero pa su pobegli kada su čuli naš čamac. Sve ovo što se desilo osveta je krivolovaca", kaže Radomir Đerić, šef ribočuvarske službe u "Balkan Eko Timu".

foto: Kurir/Z.Š.

Čamac koji su u sredu zatekli u vodi probijen je na tri mesta, najverovatnije sekirom, a odsečeno je i drvo za koje je bio vezan. Juče, ribočuvari su iz jezra izvadili četiri mreže dužine 200 metara, a dok su vadili mreže iz vode, oštećen je njihov službeni automobil parkiran na obali jezera.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track