BRNABIĆEVA OBIŠLA NOVU TOPLANU U SENTI: Vlada Srbije uložila 212 miliona dinara, grejanje za 4.000 domaćinstava
Foto: Vlada Srbije

projekat završen za 8 meseci

BRNABIĆEVA OBIŠLA NOVU TOPLANU U SENTI: Vlada Srbije uložila 212 miliona dinara, grejanje za 4.000 domaćinstava

Srbija -

U Senti je više od 4.000 domaćinstava dobilo grejanje iz Nove toplane, koju je danas obišla premijerka Ana Brnabić i rekla da je Vlada Srbije u tu investiciju uložila 212 miliona dinara.

Premijerka je istakla da je izgradnja Nove toplane u Senti rezultat zajedničkog rada Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave i dodala da je celokupan projekat završen za osam meseci.

"Tri meseca je bilo potrebno za trehničku dokumentaciju i pet meseci za izgradnju toplane. Međutim, moramo da rešimo i revitalizaciju podstanice i toplovoda, a to radimo zajedno sa Ministastvom rudarstva i energetike", rekla je Brnbabić novinarima.

Ona je podsetila da je na rešavanju tog višedecenijskog problema građana Sente počela da radi u saradnji sa predsednikom opštine još 2016. kao ministarka za državanu upravu i lokalnu samoupravu i izrazila zadovoljstvo da građani Sente danas imaju modernu toplanu.

foto: Vlada Srbije

Druga velika stvar koja je urađena u Senti, navodi premijerka, je obnovljena zgrada Senćanske gimnazije koja, podseća, nije rekonstruisana od 1906. godine.

"Vlada je u ovaj objekat uzložila 182 miliona dinara. To nije samo važan objekat u obrazovnom sistemu, već je objekat od ogromne važnosti kao spomenik kulture naše istorije i tradicije", rekla je Brnabić koja je u Senti obišla i rekonstruisanu zgradu gimnazije.

U Senti je završena i rekonstrukcija Doma zdravlja, u koji je, kaže premijerka, Vlada Srbije uložila 33 miliona dinara.

Najavila je da Vlada sa Pokrajinskom vladom i lokalnom samoupravom radi na još četiri projekta u tom gradu i istakla da za Vladu ne postoje mesta, opštine i gradovi prvog, drugog ili trećeg prioriteta, već da su svi pođedanko važni.

Predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi zahvalio je Vladi Srbije na pomoći u izgradnji Nove toplane i rekonstrukciji zgrade gimnazije u Senti i istakao da opština sama bez pomoći Vlade to ne bi mogla da zvrši.

Kaže da građani Sente danas imaju jednu od najsavremenijih toplana u zemlji, koja radi sa više od 90 odsto energetske efikasnosti, dok je prethodna radila samo sa 60 odsto.

Obilasku Nove topalne u Senti prisustvovatili su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine AP Vojvodine Išvan Pastor.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track