SNEG NE PRAVI VEĆE PROBLEME NIŠLIJAMA: Večeras pad temperature, nadležni upozoravaju na poledicu
Foto: Filip Plavčić

čiste se ulice

SNEG NE PRAVI VEĆE PROBLEME NIŠLIJAMA: Večeras pad temperature, nadležni upozoravaju na poledicu

Srbija -

Sneg koji je počeo da pada jutros oko tri sata i još pada, nije stvarao veće probleme vozačima u Nišu, kaže šef štaba zimske službe u Nišu Svetislav Manić.

On je rekao da Komunalno preduzeće "Medijana" baca so po kolovozu tamo gde je potrebno.

Kada je reč o državnim putevima koje održava Preduzeće za puteve Niš, Manić kaže da na čišćenju radi 10 mašina.

"Državni putevi 1 i 2 su mokri, ali saobračaj se odvija bez ikakvih poteškoća. Situacija u gradu je dobra, s obzirom na vreme i na to da se očekuje još snega u narednih 12 sati", rekao je Manić.

Kaže da je situacija nešto složenija na lokalnim putevima prema Kravlju, Kunovici, Vanserevu, Ostrovici, Ravnom Dolu, Sićevu, Cerovici, Leskoviku i Berbetovu, ali da se očekuje da do prvih večernjih sati i ti putni pravci budu prohodni za saobraćaj, uz obavezno korišćenje zimskih guma i lanaca.

U toku večeri se, upozorava, očekuje pad temperature, pa će doći do zaleđivanja kolovoza.

Na ulicama Niša, kolovozi u prvom, drugom i trećem stepenu prioriteta, su uglavnom mokri, a u ulicama četvrtog i petog stepena prioriteta ima ugaženog snega, što će se čistiti kada bude prestao da pada sneg.

Manić je apelovao na vozače da maksimalno vode računa o brzini vožnje i stanju vozila, s obzirom na mogućost proklizavanja, posebno u kružnim tokovima i na usponima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track