INCIDENT! KOSOVSKA POLICIJA UPALA NA TERITORIJU CENTRALNE SRBIJE! Zaplenili kamion, i odvezli ga! Reagovala Vojska Srbije
Foto: Zoran Šaponjić

reagovali i pripadnici vojske srbije

INCIDENT! KOSOVSKA POLICIJA UPALA NA TERITORIJU CENTRALNE SRBIJE! Zaplenili kamion, i odvezli ga! Reagovala Vojska Srbije

Srbija -

LEPOSAVIĆ - Pripadnici takozvane kosovske policije upali su pre nekoliko dana najmanje 300 metara preko administrativne linije na teritoriju centralne Srbije, zaplenili kamion subotičke registracije koji je moje vlasništvo i zatim ga odvezli u Kosovsku Mitrovicu. Pored drugog kamiona, koji je takođe moje vlasništvo, i koji je bio parkiran na istom mestu, postavili su, opet na teritoriji uže Srbije, patrolu da ga čuva, i tek sutradan, kada su se u blizini pojavili pripadnici Vojske Srbije, ova patrola se po naređenju iz Prištine povukla!

Ovo u izjavi Kuriru tvrdi D. S.(ostali podaci poznati su redakciji) privatnik sa Kosova, koji je, dodaje, nestanak kamiona prijavio i policiji u Raški i kosovskoj policiji.

Prema njegovim rečima, kamioni, u kojima su bili mlečni proizvodi i stočna hrana bili su parkirani na putu u selu Mure, opština Raška, blizu administrativne linije, ali, nesporno, nekoliko stotina metara na teritoriji uže Srbije.

"Sutradan je na lice mesta došla patrola KFOR-a, nedvosmisleno su preko GPS koordinata utvrdili da su oba kamiona bila u centralnoj Srbiji a ne na drugoj strani linije, na Kosovu, a sem toga postoje i betonske oznake koje jasno označavaju administrativnu liniju. Posle merenja KFORA-a ja sam bez problema uzeo ovaj drugi kamion", kaže naš sagovornik.

On dodaje da je policiji dao izjavu da je na ukradenom kamionu bila roba proizvedena u Srbiji, imala je srpsku dokumentaciju, ali da nije bilo namere da kamion pređe na Kosovo.

"Posle nalaza KFOR-a, obećali su da će mi kamion vratiti do utorka, međutim to se nije desilo, sad oni, navodno, utvrđuju granicu, traže izveštaj od KFOR-a. Polliciji sam dao izjavu da su kamioni bili parkirani na tom mestu jer su vozači otišli na slavu kod kolege, mlečni proizvodni bili su namenjeni ski centru Kopaonik a stočna hrana za farmu koja se nalazi u susednom selu", kaže ovaj privatnik.

On tvrdi da je po ranijem sporazumu, dogovoreno da administrativnu liniju sa kosovske strane obezbeđuje KFOR, sa strane uže Srbije - Vojska Srbije, da prema to tom sporazumu pripadnici KPS nemaju pravo da prilaze administrativnoj liniji bliže od tri kilometra.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track