PALA ODLUKA U KRALJEVU: Pravo na troškove za vantelesnu i za žene do 50 godina
Foto: T.S.

Odbornici Skupštine grada Kraljeva glasali

PALA ODLUKA U KRALJEVU: Pravo na troškove za vantelesnu i za žene do 50 godina

Srbija -

KRALJEVO - Odlukom odbornika Skupštine grada Kraljeva, na pomoć do 300.000 dinara iz gradskog budžeta u jednoj godini za troškove vantelesne oplodnje od 1. marta mogu da računaju parovi kod kojih žena ima do 50 godina, bez obzira na broj pokušaja koje finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje.

- Javljale su nam se žene koje imaju 48-49 godina koje su nastojale da postanu majke i ovom odlukom i njima izlazimo u susret, a nećemo meriti da li je to četvrti, osmi ili deseti pokušaj. Parovima je omogućeno da postupak obave ili u zemlji ili u inostranstvu, kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Po njegovim rečima, za naknadu ubuduće mogu da apliciraju, kako građani sa prebivalištem u Kraljevu, tako i izbegla i raseljena lica koja borave na teritoriji grada, a zahtev se podnosi na propisanom obrascu Odeljenju za društvene delatnosti grada Kraljeva.

Ovo pravo sada mogu da ostvare i parovi koji su prethodno bez uspeha imali tri pokušaja vantelesne oplodnje na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i oni koji zbog godina starosti žene ili broja pokušaja ranije nisu mogli da budu uključeni u ovaj program.

(Kurir.rs/J. S./Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track