Dulić stupio na dužnost gradonačelnika Subotice
Foto: KURIR

Dulić stupio na dužnost gradonačelnika Subotice

Srbija -
Mogu da obećam veliku količinu energije, posvećenosti ovom poslu i spremnosti da se deli i dobro i zlo. Verujem da ćemo za četiri godine moći da kao tim podvučemo crtu i da se pohvalimo rezultatima, rekao novi gradonačelnik

SUBOTICA - Simboličnom predajom ključeva grada, dosadašnji gradonačelnik Subotice iz redova Demokratske stranke (DS) Saša Vučinić predao je danas tu dužnost novoizabranom prvom čoveku grada i svom stranačkom kolegi Modestu Duliću, koji je obećao nastavak privlačenja investitora, brigu o građanima i dalji razvoj infrastrukture.

"Moja poruka gradonačelniku je da mu interesi građana i grada uvek budu ispred interesa vladajuće većine, jer, u suprotnom, građani nakon četiri godine vlasti ne praštaju", poručio je Vučinić prilikom predaje ključeva grada.

Vučinić je nastavio praksu simbolične primopredaje gradonačelničke dužnosti, kao što je to učinio njegov prethodnik Geza Kučera.

Dosadašnji gradonačelnik u amanet novoizabranom ostavlja i priznanja i plakete dobijene u protekle četiri godine i, kako je rekao, "temelje za naredne četiri godine".

To su, po njegovim rečima, novi prečistač otpadnih voda, privredna zona u Malom Bajmoku, započeta rekonstrukcija Velikog parka, Velike terase, Ženskog štranda na Paliću, asfalt u mnogim ulicama, započeta rekonstrukcija Dudove šume, novi izgled i sadržaji u naselju Prozivka, i "po prvi put u istoriji" zatvoreni bazen.

Preuzimajući dužnosti, Dulić, bivši pokrajinski sekretar za sport, je još jednom ponovio svoje glavne ciljeve - reindustrijalizaciju grada kroz nastavak privlačenja stranih investitora, podrška postojećim, olakšavanje poslovanja malim i srednjim preduzećima, briga o svim generacijama i dalji razvoj infrastrukture.

On je takođe pozvao Vučinića, ali i sve ostale političare, bez obzira da li su deo vladajuće većine ili ne, da svoja znanja, iskustva i kontakte stave u službu daljeg razvoja grada.

"Mogu da obećam veliku količinu energije, posvećenosti ovom poslu i spremnosti da se deli i dobro i zlo. Verujem da ćemo za četiri godine moći da kao tim podvučemo crtu i da se pohvalimo rezultatima", rekao je Dulić.

Dulić je izabran za gradonačelnika glasovima takozvane "velike koalicije" u Gradskom parlamentu koju čine DS, DSHV, SDPS, SVM, LSV, LDP, DŠ, SPO, Savez bačkih Bunjevaca (SBB) i Bunjevačka stranka (BS).

Vučinić, nakon jednog mandata na mestu predsednika gradske Skupštine i jednog na mestu gradonačelnika, najverovatnije nastavlja kontakte sa investitorima kroz neku od funkcija u Slobodnoj zoni Subotica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track