Apel za racionalnu potrošnju vode

Beogradski vodovod i kanalizacija

Apel za racionalnu potrošnju vode

Beograd -
U prigradskim naseljima i na krajevima vodovodnog sistema povećana je potrošnja vode zbog obilnog zalivanja poljoprivrednih i zelenih površina, stvaranja rezervi vode u večernjim satima i punjenja individualnih rezervoara

BEOGRAD - Snabdevanje grada vodom je uredno i stabilno, što se obezbeđuje adekvatnim i kontinuiranim radom svih proizvodnih pogona gradskog vodovoda, kao i optimalnim crpljenjem izvorišta, saopšteno je iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". Iz tog preduzeća apeluju na potrošače da optimalno i namenski koriste vodu za piće, kako se ne bi ugrozilo funkcionisanje vodovodnog sistema i snabdevanje vodom prioritetnih potrošača, kao što su bolnice, domovi zdravlja i ustanove koje rade sa decom.

U prigradskim naseljima i na krajevima vodovodnog sistema povećana je potrošnja vode zbog obilnog zalivanja poljoprivrednih i zelenih površina, stvaranja rezervi vode u večernjim satima i punjenja individualnih rezervoara.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je postavilo cisterne s vodom u centru grada, kako bi građani lakše podneli vrućine na gradskim ulicama.

Od izuzetnog značaja je, navodi se u saopštenju, da se svi sugrađani aktivno uključe u akciju namenske potrošnje vode iz gradskog vodovoda, jer se zajedničkim zalaganjem i savesnim odnosom prema osnovnom izvoru života može mnogo doprineti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track