RAZVOJNI FOND VOJVODINE: U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam nudi subvencionisane kredite za razvoj turizma
Foto: Razvojni Fond AP Vojvodine

RAZVOJNI FOND VOJVODINE: U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam nudi subvencionisane kredite za razvoj turizma

Srbija -

Razvojni fond Vojvodine je još prethodne godine prepoznao potrebu i po prvi put raspisao konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma koji je bio dostupan i pravnim licima i preduzetnicima i poljoprivrednim gazdinstvima.

Ove godine smo želeli da još više prilagodimo uslove konkursa i približimo same kredite za razvoj turizma potencijalnim korisnicima, te smo u tu svrhu raspisali dva konkursa i to:

  • Konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma subvencionisan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam namenjen pravnim licima i preduzetnicima i
  • Konkurs za dugoročne kredite za razvoj seoskog turizma subvencionisan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam namenjen poljoprivrednim gazdinstvima.

U cilju odgovora na sve zahtevnije turističko tržište, kreditne linije su i usmerene ka povećanju nivoa opremljenosti turističkih kapaciteta, povećanju kvaliteta i proširenja ponude u pružanju turističkih usluga. Krediti se odobravaju sa rokom vraćanja od čak 7 godina i periodom mirovanja od 2 godine. Kamatna stopa se kreće u rasponu od 1 – 3% na godišnjem nivou, ali je u ovom slučaju nebitna, s obzirom da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u celosti refundira sve troškove po odobrenom kreditu.

Ciljevi dodele sredstava su razvoj turističke delatnosti karakteristične za geografsko područje Vojvodine, odnosno razvoj lovnog i ribolovnog turizma, enogastronomskog turizma, verskog turizma, kulturnog turizma, zdravstvenog turizma, agroturizma i turizma u seoskom domaćinstvu, malih porodičnih hotela u selima, kampova, etno sela, etno kuća, izletišta, folklora i slično. Imajući u vidu dosadašnje interesovanje za ove kreditne linije, možemo slobodno reći da je Vojvodina na dobrom putu da postane značajna turistička destinacija u narednom periodu.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track