VREDNE DONACIJE: Evo šta je sve dobila Služba patologije Zdravstvenog centra Vranje
Foto: T.S.

vrednost veća od 10.000 evra

VREDNE DONACIJE: Evo šta je sve dobila Služba patologije Zdravstvenog centra Vranje

Srbija -

Služba patologije ZC Vranje koja se nalazi u novom Hirurškom bloku u Vranju dobila je vrednu donaciju dobavljača za dijalizu. U pitanju je obdukcioni sto vredenosti oko 500.000 dinara.

Osim stola jedan od dobavljača, Zdravstvenom centru donirao je instrument za obdukciju vrednosti oko 200.000 dinara. Mercedes vozilo sa osam sedišta takođe je jedna od donacija koje je stigla vranjskom zdravstvu, saopštila je dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra Vranje.

"To je povoljno vozilo, u dobrom stanju. Vrednost te donacije je oko 7.000 evra. Vozilo će naravno biti u Službi zdravstvene zaštite pacijenata.. “, rekla je dr Antić.

foto: T.S.

Ona je istakla da je Služba patologije vrlo važna za Zdravstveni centar. „Služba patologije je malo u drugom planu o tim ljudima mnogo se ne zna. To je jedna vrlo važna služba za Zdravstveni centar. Sem obdukcije koju rade oni su vrlo važni za sve hirurške grane kao i za Službu interne medicine zbog toga što rade patologiju svih materijala uzetih pri svakoj hirurškoj intervenciji i materijala uzetih u toku endoskopskih pregleda gastroskopije i kolonoskopije. Od njihovih nalaza zavise životi mnogih pacijenata“, naglasila je direktorka Antić.

Načelnica Službe za patologiju Milja Mitrović zahvalila se sponzorima koji su obezbedili vrednu donaciju za patologiju.

foto: T.S.

„Nabavkom ove opreme, stiču se uslovi za izvođenje kliničko-patoloških obdukcija u našoj ustanovi. Samo da naglasim da se Odeljenje patologije bavi patohistološkom obradom i analizom, kao i obradom svih biopsijskih i operativnih materijala uzetih u našoj zdravstvenoj ustanovi, a obavljamo usluge i za zdravstvene ustanove iz Kosovskog-Pomoravlja.

Služba patologije je u zgradu novog Hirurškog bloka zvanično preseljena 15. februara.

Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track