Najnovije vesti

PONOVO NAPETO U RAKITI: Policija rano ujutro pretresla kuću meštanina Dragana Ilijeva tražeći dokaze za eksploziju
Foto: Južne vesti/LJ.F.

problem sa gradnjom minihidroelektrane

PONOVO NAPETO U RAKITI: Policija rano ujutro pretresla kuću meštanina Dragana Ilijeva tražeći dokaze za eksploziju

Srbija

Rano ujutru u 6:30 policija je sa nalogom za pretres pretražila kuću meštanina sela Rakita Dragana Ilijeva u potrazi za dokazima u vezi sa poslednjom eksplozijom u blizini gradilišta za MHE. Sam Ilijev kaže da nisu pronašli ništa, a u policiji da ne mogu da daju informacije jer nisu za javnost.

 

foto: Južne Vesti/LJ.M.

Pretres je trajao oko sat vremena, a lijev objašnjavava da je bio iznenađen, jer su policajci stigli jako rano.

 

- Policajci su pokucali su na vrata, još uvek sam spavao. Prevrnuli su celu kuću, kupatilo, kuhinju i podrum. Rečeno mi je da je došla direktiva iz Beograda - kaže Ilijev.

 

Policajci nisu pronašli ništa sumnjivo, takođe tvrdi Ilijev, kome je tokom pretresa i pozlilo, te je morao da ga poseti lekar da bi mu dao injekciju za smirenje zbog povišenog krvnog pritiska.

 

- Pre godinu dana kada su mi takođe pretresli kuću, majka se uznemirila i nakon jednog dana je preminula. Sada sam se ja uznemirio. Nemam šta da krijem, potpuno sam čist - objašnjava Ilijev.

 

On kaže da su mu policajci rekli da ne sme više da se približava gradilištu i svojoj parceli koja je na delu vodozahvata, ili će ga u suprotnom uhapsiti.
Kuća pretresena u 6:30

 

foto: Južne vesti/LJ.F.

Kako svedoče meštani Rakite, policija je privela meštanina Danijela Dimitrova na informativni razgovor, a on je nakon saslušanja u policijskoj stanici u Babušnici pušten kući.

 

U pirotskoj policiji nisu mogli da daju detalje jutrošnje akcije.

 

- Ništa što se gore dogodilo jutros nije za javnost - kratko su rekli u policiji.

 

Podsetimo, prošle srede ekspolozija je probudila i uznemirila meštane Rakite i radnike na gradilištu za mini-hidroelektranu, policija je saopštila da ima elemenata krivičnog dela i da rade na slučaju.

 

(Kurir.rs/Južne vesti, Lj.Filipov)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...