Kostreš se izvinio biračima zbog gubitka mandata

Zrenjanin

Kostreš se izvinio biračima zbog gubitka mandata

Srbija -
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izvinio se biračima zato što je 6. jula, na konstitutivnoj sednici, jedna odbornica "promenila stranački dres i na taj način izigrala izbornu volju birača"

ZRENJANIN - Zamenik predsednika Lige socijademoktara Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izvinio se danas biračima u Zrenjaninu što, kako je kazao, nije ispošovana izborna volja građana prilikom konstituisanja gradske skupštine u tom gradu.

Kostreš se izvinio biračima zato što je 6. jula, na konstitutivnoj sednici, jedna odbornica "promenila stranački dres" i na taj način "izigrala" izbornu volju birača, saopštila je Informativna služba Gradskog odbora LSV.

Kostreš nije naveo njeno ime, ali se pretpostavlja da je reč o Liviji Ursulesku iz Ečke, koja je na majskim izborima bila na odborničkog listi LSV, ali je na konstitutivnoj sednici, kada su vlast preuzeli SNS i SPS, glasala kao samostalni odbornik.

Odgovarajući na prozivke da je dobila 15.000 evra od Gorana Kneževića (SNS), ona je tada sa skupštinske govornice rekla da nije dobila nikav novac, niti će ga dobiti.

Ursulesku je saopštila i da su joj funkcineri LSV tražili da vrati madat, a da će, za uzvat, dobiti posao u Direkciji za izgradnju grada.

Konstitutivnoj Skupštini grada Zrenjanina 6. jula, poslednjeg dana zakonskog roka, prisutvovalo je 35 od ukupno 67 odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track