Najnovije vesti

AKCIJA VETERINARSKE INSPEKCIJE U JUŽNOBAČKOM OKRUGU: Higijena loša, pozatvarani objekti, uništeno pola tone mesa
Foto: Shutterstock

zabranjen rad u dva objekta

AKCIJA VETERINARSKE INSPEKCIJE U JUŽNOBAČKOM OKRUGU: Higijena loša, pozatvarani objekti, uništeno pola tone mesa

Srbija

Čak 522 kilograma hrane proglašeno je za nebezbednu, a 600 kilograma se ispituje

BEOGRAD - Veterinarska inspekcija zabranila je rad u dva objekta za preradu mesa u Južnobačkom okrugu jer nisu bili ispunjeni opšti i posebni uslovi za higijenu hrane.

Čak 522 kilograma hrane proglašeno je za nebezbednu, a 600 kilograma se ispituje, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kod ovih subjekata postoji odobrenje za preradu mesa, a utvrđeno je da u objektima nisu ispunjeni opšti uslovi higijene hrane po pitanju prostorija, opreme i higijene, kao i posebni uslovi za higijenu hrane koji se odnose na primenu sistema samokontrole, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je saopštilo kako je "kod oba subjekta zatečena hrana koja nije deklarisana, te nije bilo moguće utvrditi sledljivost u ukupnoj količini od 522,4 kg" pa je ta količina hrane proglašena nebezbednom za ishranu ljudi i poslata na "neškodljivo poništenje u prisustvu veterinarskih inspektora".

"Dodatnih 600 kg hrane je službeno uzorkovano i stavljeno van prometa do dostavljanja rezultata ispitivanja na kriterijume bezbednosti hrane", saopštilo je Ministarstvo i navelo da su za oba subjekta u poslovanju hranom izrečene mere zabrane upotrebe prostorija i opreme do otklanjanja nedostataka.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...